Mindful Fotografie

Voel je weer energiek en in balans!

Wil je meer rust, ontspanning & creativiteit in je leven ? Met mindful fotografie kun je dit allemaal realiseren. Hoe dan? Door gerichte oefeningen te doen en met aandacht te fotograferen wordt je weer naar het NU gebracht. Vervolgens leer je door de thema’s, symboliek en metaforen wat een foto kan betekenen.Hoe krijg ik balans in mijn leven?

Mindful Fotografie

Met Mindful Fotografie ga je fotograferen met een verbindende opdracht zodat je een focus hebt. Eenmaal in de natuur ga je focussen op al je zintuigen en vervolgens deze in verbinding zetten met de vraag waarmee je op pad ben gegaan.  Lees verder

Jouw vraag centraal

Maak je innerlijke wereld zichtbaar door fotografie.
Lees verder

Kom gerust eens binnen!

Meer weten wat mijn achtergrond is of waar mijn praktijk zit. Lees verder

Zoek je balans?

Je herkent het wel. Een druk leven als moeder, echtgenote, vriendin, dochter, werkneemster of collega. Verschillende rollen, verwachtingen en stress momenten. Hoe kun je dan tijd voor jezelf plannen en ervan genieten? Je hebt misschien al een keertje mindfulness of meditatie geprobeerd. Misschien zonder succes om het voor langere tijd toe te passen… Het stilzitten is een hele grote opgave als je veel prikkels om je heen hebt. Toch zie je de kracht en nut van mindfulness en het leven in het NU, maar heb je moeite om het te implementeren in je dagelijkse structuur / beslommeringen .

Testimonials

Een workshop Mindful Fotografie bij Susan Hooiveld is een cadeautje voor jezelf.
Je wordt op pad gestuurd met de opdracht 1 foto te maken die voor jou van betekenis is. Susan Hooiveld kan uitleg geven aan de foto die je gemaakt hebt en op welke wijze jouw onderbewuste daarin een rol heeft gespeeld. Ze doet dit op een positieve en opbouwende wijze, met aandacht voor jou als persoon. Kortom een echte aanrader!!!Ik vind mijn eigen werk maar saai, ik kijk liever naar het werk van anderen.

Paula

Na een warm ontvangst vertelt Susan wat de bedoeling is en vervolgens bedenkt ieder een vraag of wens, bijv een persoonlijk doel dat je wilt bereiken. Na een 30 min stilte wandeling in de natuur maak je 1 foto die het gevoel oproept bij jouw wens of het antwoord geeft op jouw vraag. Het is bijzonder om te ervaren hoeveel een foto kan vertellen.
Susan begeleidt dit traject heel goed; stelt juiste vragen en legt goed uit. Ze geeft ieder de aandacht en het verbaast je hoe constructief het is en de inzicht die het brengt. Het is heel mooi wat er ontstaat. Susan ga zo door! Het is een prachtig en uniek concept.

Hilda

Maak nu de eerste stap naar een actief, creatief en bewust leven.

Wie ben ik?

Dit is mijn passie

Ik ben Susan Hooiveld-Volkers en ik zie een mens als een mozaïekschilderij. Alle kleine steentjes van je persoonlijkheid vormen samen één mooi geheel. Mijn visie als coach is dat ik je kan helpen inzien dat alle steentjes hun eigen bijdrage, functie & schoonheid hebben. Soms gebeurt het dat door het werk en/of leven de steentjes van je persoonlijkheid hun glans verliezen. Door ze te polijsten krijg je weer een mooi geheel in het schilderij van je eigen unieke Zijn. Met waarderend coachen spiegel ik je kwaliteiten & schaduwkanten zodat je zelf weer vooruit kunt op je eigen pad en/of loopbaan.

Veelgestelde vragen

Moet je een professionele camera hebben? Nee hoor. Alle camera’s zijn goed. Je kunt het ook doen met de camera op de telefoon. Het gaat om het onderwerp en om het kaderen van beeld, niet om de techniek van het fotograferen.

Hoe kan ik mij voorbereiden? Het enige wat je kunt doen is je camera of telefoon met camerafunctie mee nemen en zorgen dat die goed is opgeladen. Verder is er geen voorbereiding nodig.  Alles wordt verder uitgelegd tijdens de workshop.Hoe kan ik mij voorbereiden?

Wat wordt er gedaan met de huiswerkopdrachten? Bij de plus en advanced pakketten worden die door mij gelezen en feedback op gegeven, waarbij je zelf kunt bepalen wat je met de feedback wilt gaan doen.Wat wordt er gedaan met de huiswerkopdrachten?

Moet ik regenlaarzen of paraplu mee? Kijk even naar de weersvoorspellingen en bepaal dan of je beschermende kleding of paraplu mee moet nemen voor tijdens je opdrachten.Moet ik regenlaarzen of paraplu mee?

Welke meerwaarde hebben deelnemers ervaren?

Wil jij rust, balans en creativiteit in je leven integreren?

Door middel van fotografie, wandelen, mindfulness en gerichte opdrachten? Wil je meer leren over symboliek, metaforen in je fotografie die je kan helpen om meer inzicht te krijgen?

Inzicht door uitzicht: fotografie als middel om de boodschappen ontrafelen van je onderbewustzijn

Een reis naar het NU

Een onderzoek uit 2005 toont aan “dat mindful fotograferen een positieve boost geeft aan je gevoel van welzijn en verdieping en waardering geeft voor jouw directe fysieke omgeving en in je leven in het algemeen” 

(Bryan, Smart, & King, 2005).

Ik herken dit uit eigen ervaring. Als ik aan het fotograferen ben, dan ben ik in het NU. Mijn gedachten verstommen en worden stil.  En ik ben totaal aanwezig in het moment. Je zet al je zintuigen aan het werk. Doordat je bezig bent met kaderen (zien), maar ondertussen hoor je de vogels fluiten (horen), de wind waaien, voel je dat je handen koud worden (voelen), ruik je de geur van pas gemaaid gras (ruiken) of de zon op je rug branden.

Ieder mens beschikt over een binnen en een buitenwereld. Fotografie zorgt ervoor dat je rechter hersenhelft wordt geactiveerd, waardoor deze beelden zichtbaar worden en een afspiegeling zijn van het onderbewuste ik. Soms zijn emoties en gevoelens moeilijk te verwoorden en zegt daarom een plaatje meer dan 1000 woorden.

Inzicht door uitzicht

Bij Mindful Fotografie onderga je een actieve vorm van mindfulness door een stilte-wandeling en fotografie. Je maakt de binnenwereld zichtbaar maken een foto te maken van de buitenwereld. Met behulp van interpretatie van de opdracht, vragen van de coach krijgt je inzichten waarmee je weer verder kunt.

Ik kan je helpen de foto op een juiste manier te interpreteren door mijn achtergrond als gecertificeerd coach. Je leert wat symboliek van kleur, vorm, onderwerpen en het proces kan betekenen m.b.t. de vraag die je jezelf hebt gesteld voor deze workshop. Ik help je om je foto een verhaal te geven, wat leidt tot inzicht & zelfontwikkeling. 

Stuur me een e-mail: mozaiektuin@ziggo.nl

Wil je meer informatie of starten met een online training?

Maak je innerlijke wereld zichtbaar door fotografie

Door Mindful te fotograferen leer je te luisteren naar je hart en dat je moedig genoeg bent om hiernaar te handelen.  nzichten krijg je d.m.v. een cominatie van wandelen, natuur en fotografie. Deze stappen dienen om beelden van je onbewuste zelf weer zichtbaar te maken, die zich laten zien in symbolen, metaforen en beeldspraak. Om deze goed te interpreteren kun je van jezelf leren en patronen kunt herkennen en nieuwe inzichten kan toepassen.

Ervaringen van de deelnemers:

Workshop Mindful Fotografie

€30,-

 • Samen in de natuur
 • In een groep van max 8 personen
 • 2 uur workshop
 • Incl koffie & thee en iets lekkers
 • Persoonlijke interpretatie van de foto
 • Kleine persoonlijke attentie
 • 10% Korting op het volgen van de online trainingen

Online Mindful Fotografie

€69,-

 • Zelf bepalen wanneer en waar uit te voeren
 • Me-time in de natuur
 • 8 weken
 • 1 Mindful Fotografie opdracht per 2 weken
 • 30 minuten per opdracht
 • Toegang tot besloten Facebook Groep
 • Afsluitend een video training met voorbeelden van deelnemers
 • Persoonlijke eindbeoordeling huiswerk
 • 10% korting op de workshop Mindful Fotografie

Online Mindful Fotografie Plus

€175,-

 • Zelf bepalen wanneer en waar uit te voeren
 • Me-time in de natuur
 • 16 weken
 • 1 Mindful Fotografie opdracht per 2 weken
  30 minuten per opdracht
 • Toegang tot besloten Facebook Groep
 • Afsluitend een video training met voorbeelden van deelnemers
 • Persoonlijke eindbeoordeling huiswerk
 • 25% korting op de workshop Mindful Fotografie
 • Een persoonlijk coachgesprek (live of video gesprek)

%d bloggers liken dit: