Wie ben ik?

Wat is mijn verhaal? Als mens en als coach zie ik een mens als een mozaïekschilderij. Alle kleine steentjes van je persoonlijkheid vormen samen één mooi geheel. Mijn visie als coach is dat ik je kan helpen inzien dat alle steentjes hun eigen bijdrage, functie & schoonheid hebben. Soms gebeurt het dat door het werk en/of leven de steentjes van je persoonlijkheid hun glans verliezen. Door ze te polijsten krijg je weer een mooi geheel in het schilderij van je eigen unieke Zijn. Met waarderend coachen spiegel ik je kwaliteiten & schaduwkanten zodat je zelf weer vooruit kunt op je eigen pad en/of loopbaan.

Ik geloof dat ieder mens haar eigen waarheid en antwoord al in zich heeft. Als gecertificeerd NOBCO coach help ik door middel van spiegelen je eigen waarheid en antwoord te vinden. Ik werk veel in de natuur door wandelcaching. De natuur geeft in al haar wijsheid vele symbolieken die je kunt helpen om verder te komen. Mindfulness oefeningen pas ik toe tijdens coaching. Hierdoor kom je weer in contact met al je zintuigen en ga je minder “in je hoofd en gedachtes zitten”.

De woorden die ik terug hoor van mijn coachees zijn: persoonlijk, open, bewustwording, doelgericht, goed luisteren, werken in het NU, mindful, stilstaan, pauze, dingen ‘mogen’, blijven koppelen aan de coachvraag, helikopter view, structuur, acceptatie. Mijn visie is ook dat we niet bezig gaan met nieuwe vaardigheden of competenties aanleren. Maar we gaan kijken waar je kracht ligt. Vanuit daar kijken we naar oplossingen die je zelf al in het verleden die hebt toegepast en waar vanuit je nu weer verder kan gaan werken. Door vragen, interesse tonen, stil te staan, bewust te worden, te experimenteren, te ervaren, simpelweg te ZIJN, te borgen, te reflecteren en te evalueren krijg je Inzicht door Uitzicht.

Met liefde voor de mens in al haar facetten en te verwonderen in de ontwikkeling die eenieder doormaakt hoop ik impact te maken. Door te zijn, te luisteren met oprechte belangstelling en intuïtief de juiste vragen te kunnen stellen, hoop ik het verschil te maken.

Ik ben als persoon intuïtief ingesteld en zo ben ik ook als coach. Mijn aanpak en taal pas ik per coachee aan. De rode lijnen in mijn aanpak zijn beeldend en creatief van aard. Ik ben zelf een beelddenker en ik zie het terug in mijn samenvattingen. Die kan ik je teruggeven in beeldtaal – in de vorm van metaforen of symboliek. Op deze manier trek ik het gevoel uit de context, wat inzicht geeft. Vervolgens kan de coachee dit inzicht meenemen naar diverse situaties. Mijn praktijk zit in een landelijke omgeving en grenst aan een mooi natuurgebied. Daarom maak ik graag gebruik van de natuur en haar symboliek. Door middel van wandelcoaching neem ik je mee op pad en gaan we kijken welke wegen we gaan bewandelen op de wandeling, welke symboliek de natuur ons geeft, hoeveel rust we kunnen ervaren en inzichten die we tegen kunnen komen.

Een passie is voor mij Mindful Fotograferen. Door gerichte vragen te stellen help ik je om de symboliek van een foto door bv in kleur, vorm, aantallen en kadering in kaart te krijgen wat het voor jou betekent. Via deze creatieve vorm kun je eigen antwoord vinden en daardoor je denk- en gedragspatroon veranderen en / of loslaten. Door dit inzicht krijg je weer uitzicht op de vraag waarmee je binnen kwam. Een wat ouder onderzoek uit 2005 toont aan “dat mindful fotograferen een positieve boost geeft aan je gevoel van welzijn en verdieping en waardering geeft voor jouw directe fysieke omgeving en in je leven in het algemeen (Bryan, Smart, & King, 2005)”. I

k herken dit uit eigen ervaring. Als ik aan het fotograferen ben, dan ben ik in het NU. Mijn gedachten verstommen en worden stil.  En ik ben totaal aanwezig in het moment. Door de camera ben je visueel gefocust doordat je bezig bent met kaderen, maar ondertussen hoor je de vogels fluiten, de wind waaien, voel je dat je handen koud worden, of de zon op je rug branden. Het is de plek waar ik kan opladen en inspiratie kan opdoen. Elke dag ga ik de natuur in en doe ik een loopmediatie. Soms met een vraag en soms laat ik mij verrassen. De foto’s die ik dan neem tijdens deze wandelingen zet ik op Instagram. Elke dag een nieuwe foto. Wil je zien wat voor foto’s het zijn, of gewoon op inspiratie op te doen… check mijn Insta-account .

Ook ben ik bezig met een project voor de lange termijn. Mijn doel is om elke ochtend van dit jaar een foto te maken op een vaste locatie achter mijn huis, aan het meer, bij de steiger. Op ongeveer dezelfde tijd, zo tussen half 9 en kwart voor 9. Aan het einde van een jaar vastleggen van de seizoenen wil ik er een time-lapse ervan maken. Ik ben nu al gefascineerd wat het licht doet, wat de effecten zijn van korte dagen en nu de verandering naar langere dagen, effecten van wolken op de zon en de reflectie van het water. Dit kun je ook volgen via mijn instagram account… Op vrijdag 10 januari 2020 presenteer ik deze ervaring in een expositie middels een time-lapse video tijdens mijn open dag.

Kijk,  zie…. en verwonder…


Hoe klanten mij ervaren:

Afgelopen vrijdag heb ik bij Susan de workshop mindful fotografie gedaan.
Het was voor mij een voor mij verrassende, inspirerende en inzichtgevende ochtend.
Even in de natuur voelen, horen en ruiken hoe het met je gaat en met een thema een foto maken van waar je je goed bij voelt.
Door de prettige, rustige en goede aanwijzigen over mindfulness van Susan heb ik mindful een foto gemaakt. Bij de analyse van Susan  bleek de foto precies bij me te passen en begreep ik heel goed waarom dit mijn foto was.
Mooi hoeveel een foto kan zeggen en inzichten geeft. Ik had vantevoren niet gedacht dat ik dit eruit zou halen. Zeker een reden om op een ander moment de workshop nog een keer te volgen.
Bovendien werd de workshop op een heel fijne locatie en omgeving gegeven waar je rust kunt ervaren.
Dank je Susan voor de ontspannen en mindful ochtend!
Margot
Ik had heel sterk behoefte aan wat meer focus op mijzelf, wat meer balans in mijn leven. Susan voelt dit perfect aan en helpt mij hiermee door leuke opdrachten en goede gesprekken in een fijne omgeving. Haar praktijkruimte is prettig en de natuur om haar praktijkruimte is ook fijn. Waar we met mooi weer dan ook gebruik van maken en doorheen wandelen. Heerlijk om zo nu en dan even het licht op mezelf te laten schijnen, erg fijn dat Susan dit stuurt zonder oordeel, met respect en gefocust blijft op het proces. Aanrader!
Sabina

Wil je ook samen met mij aan de slag?


Mijn opleidingen op coaching gebied staan hieronder. En op linkedIn kun je mijn gehele achtergrond en CV lezen.

Creatieve Therapie

Met de opleiding Creatieve therapie leer je door middel van creatieve uitingsvormen de innerlijke wereld  te onthullen. Creatieve therapie is een unieke behandelwijze voor mensen met psychische problemen. Het geeft op laagdrempelige wijze uiting aan onbewuste gevoelens en gedachten zodat heling kan plaatsvinden.

Professioneel Coach

Als coach ben je betrokken bij mensen. Graag ontdekt de coach wat ze te bieden hebben, maar de coach ziet ook wat nodig is om hun persoonlijke ontwikkeling op gang te brengen. Tijdens de opleiding leert men de competenties als coach kennen. Men leert de coach zijn/haar kracht en vaardigheden inzetten om mensen te begeleiden in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Coach Beelddenken

Iedereen wordt geboren als beelddenker. De beelden en emoties zitten in de rechterhersenhelft. Later tijdens onze opleidingen leren we onze linkerhersenhelft te gebruiken, daar waar taal, analytisch denken en chronologie zit. Soms kan het zijn in bepaald situaties dat het analytisch denken en taal in de weg zit om te voelen.

%d bloggers liken dit: