Ervaringen Mindful Fotografie

Online training Mindful Fotografie

Toen ik op Facebook de Workshop Mindful Fotografie van Susan voorbij zag komen, was ik hier meteen door geïntrigeerd; want hoe kan je nu, als hobbyfotograaf, een half uur rondwandelen, heel veel moois zien en dan maar één iets daarvan op de foto zetten. Een mega moeilijke opgave in mijn ogen. Gelukkig kregen we van te voren niet alleen tekst en uitleg maar ook een opdracht om mee aan de gang te gaan, waardoor het allemaal al iets makkelijker werd.
Na afloop werden de foto’s besproken en wat daar uit kwam, kwam zo dicht bij hoe ik ben, waar ik mee zit en wat ik zoek, dat ik besloot om voor de 8 weekse training te gaan. De opdrachten waren allemaal zeer afwisselend en ook al hoefde je er geen uren in te investeren, ze brachten toch de rust die ik op dat moment zocht. Daarnaast kwamen er ook nu weer iedere keer dingen achter weg die gewoon klopte met mijn gevoel en hoe ik ben. Ik besloot dan ook de cursus te verlengen tot die van 16 weken en daar heb ik geen spijt van.
Vanmorgen heb ik mijn afsluitende gesprek met Susan gehad, wat we voor een groot deel tijdens een wandeling hebben gedaan om zo in een ongedwongen sfeer te kunnen praten over de afgelopen periode en de toekomst.  En dat was heel prettig. Ik ben dan wel niet depressief of zo, maar het is fijn als je met een ‘buitenstaander’ die dus helemaal ‘neutraal’ is even kunt bomen over zaken waar jij op dat moment mee te maken hebt en die dan ook feedback kan geven zonder dat zij ‘bevooroordeeld’ is. Ik zal dan ook zeker gebruik maken van de terugkomdag van de eerste workshop en mocht ik in de toekomst weer een neutraal luisterend oor of advies nodig hebben, dan zal ik zeer zeker contact opnemen met Susan voor nog zo’n coaching wandeling.

Afgelopen vrijdag heb ik bij Susan de workshop mindful fotografie gedaan.  Het was voor mij een voor mij verrassende, inspirerende en inzichtgevende ochtend. Even in de natuur voelen, horen en ruiken hoe het met je gaat en met een thema een foto maken van waar je je goed bij voelt. Door de prettige, rustige en goede aanwijzigen over mindfulness van Susan heb ik mindful een foto gemaakt. Bij de analyse van Susan  bleek de foto precies bij me te passen en begreep ik heel goed waarom dit mijn foto was. 

Mooi hoeveel een foto kan zeggen en inzichten geeft. Ik had vantevoren niet gedacht dat ik dit eruit zou halen. Zeker een reden om op een ander moment de workshop nog een keer te volgen. Bovendien werd de workshop op een heel fijne locatie en omgeving gegeven waar je rust kunt ervaren.

Dank je Susan voor de ontspannen en mindful ochtend!

Margot

Vrijdag 15 febEen prachtige mooie zonnige lente dag. Na een zware werkweek een reset door de workshop mindful fotografie te doen. Deze was inspirerend en energie verrijkend.  Bij aankomst werden we warm ontvangen met thee, koffie en iets lekkers. Ongedwongen kennis maken met elkaar en Susan gaf uitleg over de workshop mindful fotografie.
Na de uitleg aan de slag met het gezamenlijk bepalen van de levensvraag waar eenieder individueel mee aan de slag ging. Na het formuleren van de levensvraag gingen we op pad met een ademhalings- en een bewustwordingsopdracht en het maken van 1 foto gericht op de levensvraag.
Doelgericht loop ik naar het water, tijdens mijn wandeling sta ik stil bij elk zintuig. Om bewust te horen, zien, voelen, ruiken, proeven. Door dit bewust te doen ervaar ik dat je meer ervaart dan anders als je gewoon loopt. Ik zit op een steiger ga staan en maak mijn foto. Deze foto omvat dat wat me bezig houd, maar daarnaast typeert de foto veel waar ik als persoon voor sta. De timer gaat, vind het jammer dat ik al terug moet. Bij terugkomst bespreken we onze ervaring en de foto’s. Zo mooi om te zien dat eenieder een foto heeft gemaakt die zo passend is bij eenieder als individu.

Ik heb een bijzonder gevoel overgehouden aan deze workshop en een opdracht mee naar huis genomen om mee aan de slag te gaan.
Ik kan het een ieder aanraden.

Edith
fullsizeoutput_2899
fullsizeoutput_289a
Schermafdruk 2017-12-15 15.09.06
Schermafdruk 2017-12-15 15.14.09
Schermafdruk 2018-01-02 18.57.21