Coaching

Waar loop je tegenaan?

Waar loop je tegenaan in je leven of je werk? Kom je niet goed tot je recht? Sta je niet in je kracht? Ben je door een burn-out of ziekte vergeten waar je kwaliteiten zitten? Of wil je andere kwaliteiten aanboren?  Door waarderend te coachen gaan we ontdekken waar je kwaliteiten, successen en overwinningen liggen, waardoor je automatisch weer in je kracht komt te staan zodat je weer verder kunt.

In dit proces help ik je om stil te staan, de rust te nemen voor jezelf, voor je verlangens, je wensen en je dromen. Samen gaan we dit avontuurlijke pad in, samen gaan we ontdekken, experimenteren naar wat werkt door gewoonweg te ervaren en doen.

Vorig jaar al een een zeer professionele ervaring bij Coachpraktijk Mozaïektuin opgedaan. Een zeer helder antwoord op mijn (zakelijke) hulpvraag. Verhelderend, innoverend en open benadering om doelen te realiseren.

Maaike

Susan is een hele fijne coach die je laat zien dat je met eenvoudige dingen grote stappen kan maken!

Elina

Ik had heel sterk de behoefte aan wat meer focus op mijzelf wat meer balans in mijn leven…. Heerlijk om zo nu en dan even het licht op mezelf te laten schijnen, erg fijn dat Susan dit stuurt zonder oordeel, met respect en gefocust blijft op het proces. Aanrader!

Sabina

De praktijk

Een  kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 min en is vrijblijvend en dus gratis. Dit omdat we gaan dan kijken of het klikt en welke werkvorm het best bij je past. Dit vind plaats bij Coachpraktijk Mozaïektuin in Scharmer, maar kan ook telefonisch gebeuren, via Skype, Zoom of FaceTime.

Wie is Susan?

Ik geloof dat ieder mens haar eigen waarheid en antwoord al in zich heeft. Als gecertificeerd NOBCO coach en CAT level 3 therapeute help ik door middel van spiegelen je eigen waarheid en antwoord te vinden.

Hoe doe ik dat dan? Ik werk veel in de natuur met wandelcaching en fotografie met symboliek en metaforen. De natuur geeft in al haar wijsheid vele hints die je kunt helpen om verder te komen. Aandacht- en mindfulness oefeningen pas ik toe tijdens coaching met als doel om in contact met al je zintuigen te komen. Daardoor ga je minder “in je hoofd” zitten en met minder piekeren als resultaat.

De woorden die ik terug hoor van mijn coachees zijn: persoonlijk, open, bewustwording, doelgericht, goed luisteren, werken in het NU, mindful, stilstaan, pauze, dingen ‘mogen’, blijven koppelen aan de coachvraag, helikopter view, structuur, acceptatie. Mijn visie is ook dat we niet bezig gaan met nieuwe vaardigheden of competenties aanleren. Maar we gaan kijken waar je kracht ligt. Vanuit daar kijken we naar oplossingen die je zelf al in het verleden die hebt toegepast en waar vanuit je nu weer verder kan gaan werken. Door vragen, interesse tonen, stil te staan, bewust te worden, te experimenteren, te ervaren, simpelweg te ZIJN, te borgen, te reflecteren en te evalueren krijg je Inzicht door Uitzicht.

Heb je de behoefte om in jezelf te investeren, om het beste van jezelf naar boven te brengen: maak dan direct een afspraak .

Mail mij op mozaiektuin.com of bel mij op 0623116909 voor een vrijblijvend gesprek.

Waar gaat jouw pad naartoe?

Als je vast loopt en je weet niet meer welk pad je moet kiezen is een onafhankelijke partij, in de vorm van een coach, een goed oplossing. Ik kan onafhankelijk met je meekijken waar je tegenaanloop en spiegel terug wat ik zie, hoor, ervaar door goed te luisteren.

Ik werk graag in en met de natuur. Door wandelen en de frisse buitenlucht kom je in een andere energie waardoor je beter buiten de kaders kunt denken. Achter mijn praktijk loop je direct een natuurgebied in met meren, bossen en weilanden. Daar kom je direct tot rust.

Online, in de natuur of praktijk

Alles kan. We bekijken per situatie wat het beste bij jou past, of wat de situatie aanbiedt. Waar de natuur voordelen heeft dat je direct kunt opladen. Heeft een online traject weer het voordeel dat je flexibel en in je eigen tijd, zonder reistijd, aan jezelf kunt werken. Maar ook rustig in de praktijk met tijd een aandacht voor je problemen op een persoonlijk manier is altijd heel fijn. Wat wil jij? Waar voor je je prettig bij? Wat gaat voor jou werken? En wat gaat voor je werken mbt je vraag? Allemaal goede vragen, die voor ieder individueel en per situatie kan verschillen.

Susan heeft mij het afgelopen half jaar geholpen mijn ambities en carrière helder te krijgen en weer een mooi doel voor ogen te hebben. Super bedankt!

Anita

Susan haakt aan bij mijn behoefte en pakte alles doelgericht, persoonsgericht aan. Vroeg regelmatig of mijn leerdoel en coaching nog aansloot op mijn verwachting. Waardoor het doel helder blijft.

Edith

Tot bloei komen

Elk coach traject is uniek en persoonlijk. Daarom gaan we eerst kennismaken om te kijken of er aan beide kanten een klik is. Willen we met elkaar aan de slag, dan is het eerste introductie gesprek ervoor om het traject goed vorm te geven. We spreken de grondregels af, stellen de werk hypothese vast en gaan kijken in welke vorm we het traject gaan gieten.

Een traject duurt gemiddeld tussen de 5 en 7 gesprekken. Je kunt natuurlijk ook enkele sessies aangaan.

De Coaching Monitor

Tijdens het traject maken we gebruik van de Coachmonitor van de NOBCO. Dat is een evaluatie online tool die:

 • geeft inzicht geeft in de voortgang van een coachtraject;
 • biedt de mogelijkheid om tijdig bij te sturen;
 • biedt 360-graden feedback en peer-evaluaties;
 • levert een visuele eindrapportage van de behaalde resultaten.

Tarieven coaching:

Coaching gesprek (90 min)
75
 • Incl BTW voor particulieren
 • Excl. BTW voor bedrijven
Coachtraject (5-7 gesprekken)
450
 • Incl BTW voor particulieren
 • Excl. BTW voor bedrijven

Er zijn ook vaste trajecten beschikbaar:

 • Loopbaan coaching
 • Vitaliteit coaching
 • Wandel coaching
 • Online coaching
 • Fotografie coaching

Loopbaan coaching

Loop je vast in je werk? Vind je het werk niet meer leuk? Wil je wat anders, maar je weet niet in welke richting? Zit er meer in je dan dat eruit komt? Ben je door een burn-out of ziekte vergeten waar je kwaliteiten zitten? Of wil je andere kwaliteiten aanboren? Ben je op zoek naar hoe je van je passie je beroep kunt maken?

Dan is het loopbaancoaching traject geschikt voor je. Door middel van waarderend coachen gaan we erachter komen waar je kernkwaliteiten liggen en wat je wensen en dromen zijn voor je werkende toekomst. We kijken per sessie welke werkvorm het beste bij jou past en bij je coachvraag. Wil je gelijk aan de slag? Wil je het inzichtelijk maken waar je kwaliteiten liggen hoe je daarmee het verschil kan maken?

Vitaliteit Coaching

Bij het Vitaliteit coachtraject is de focus op jou! Met de vele verantwoordelijkheden en zorgen voor en om je kinderen, gezin, familie, vriendschappen, werk en hobby’s wil je ook gewoon nog vrouw zijn. Dit drukke bestaan kan soms even uit balans raken en zorgen voor stress en schuldgevoelens naar je naasten en naar jezelf. Een belangrijk aspect van het coachingstraject: Vitaliteit. Het terugkrijgen van een gebalanceerd leven door met een holistische blik te kijken naar je leven op het gebied van voeding, beweging, werk, privé en ontwikkeling. Ik help je hiermee door samen te werken aan antwoorden & oplossingen. Ik zorg er samen met jou voor dat je met minder stress en zonder schuldgevoelens naast een fantastische moeder zijn, je ook nog vrouw kunt voelen. Dit traject helpt je weer in balans te komen en je weer fit en vrolijk te voelen.

Wandelcoaching

In drie sessies van 2 uur elk neem ik je mee de natuur in. De natuur verbindt, ontspant en creëert.  De eerste sessie gaan we je coachvraag verkennen. Daarbij gaan we alle zintuigen aan het werk zetten. De tweede sessie gaan we je coachvraag verdiepen en kijken welke metaforen de natuur ons biedt. Bijvoorbeeld de manier hoe je jouw pad kiest in de natuur, heeft overeenkomsten hoe je de keuzes maakt in het dagelijks leven. Het laatste gesprek gaan we kijken hoe we het geleerde kunnen verankeren in de toekomst.

Online Coaching

Heb je het erg druk? Heb je geen tijd om naar een coach te rijden? Heb je geen auto, maar loop je wel vast in je werk? Vind je het werk niet meer leuk? Wil je wat anders, maar je weet niet in welke richting? Zit er meer in je dan dat eruit komt? Dan kan een online coachingsarrangement dat flexibel aansluit bij je behoeftes uitkomst bieden. Hierdoor ben je geen tijd kwijt aan reizen en kun je de contactmomenten flexibel inplannen. Bij online coaching doen we een 6-tal sessies van 45 min via Facetime of Skype. Die worden gecombineerd met schrijfopdrachten. Via de schrijfopdrachten kun je sneller en directer naar de kern van het probleem gaan.

Fotografie coaching

Fotografeer je graag? En wil je gecoacht worden? Lijkt het je leuk om op een andere manier naar jezelf te kijken? Fotografie gaat over kaderen. Hoe en wat je kadert kan onbewust veel prijsgeven. Het onderbewuste kan boodschappen doorgeven als je tekent, schildert, of fotografeert door je tekenen, schilderen, maar ook door fotografie. Je onderwerpen, je kaders, het inzoomen, het kleurgebruik, alles heeft een betekenis.

Wat je fotografeert, wat je in dat kader zet, welke onderwerpen, inzoomen of landschappen, kleuren of metaforen. Alles heeft een betekenis. De vraag is, wat betekent het voor jou? Samen kunnen we dat ontdekken. Per sessie neem je een zelfgemaakte foto mee die veel voor je betekent. In combinatie met je coachvraag kunnen we dan ontdekken wat het voor je betekent en wat je onbewuste jouw duidelijk wil maken.

Tot snel

Met zonnige groet

Susan

%d bloggers liken dit: