Corona stress

Mentaal weerbaar in een onzekere tijd

Afstand houden, contacten beperken, veel thuis zitten. Allerlei vanzelfsprekendheden vallen weg nu het coronavirus zich verspreidt. Hoe blijven we overeind? Hoogleraar psychiatrie Witte Hoogendijk geeft raad. Link naar het artikel van Hinke Vissia.

Visie van de NOBCO en NOBCO coaches:

De pandemie is een bron van onrust in bijna ieders leven. Met veel zorgen en onzekerheid. En misschien herkenbaar, de onrust brengt ook ‘bijeffecten’ mee als vergeetachtig, een kort lontje en sneller emotioneel. Een bijzondere situatie als deze lijkt niet het beste in ons naar boven te halen. Toch zijn er ook mooie en inspirerende voorbeelden van onbaatzuchtigheid en van mensen die een positieve draai aan de situatie geven.

Hoe ga je om met stress in deze onzekere periode?

En opeens is de wereld veranderd. We werken thuis, dragen mondkapjes en houden ons aan de 1,5 meter afstand. Klink gemakkelijk, maar is het soms niet. Je gebruikt andere competenties dan dat je gewend bent. En afhankelijk van je persoonlijkheid en waarden kun je soms goed met deze situatie omgaan, maar het kan ook juist voor problemen zorgen. Stress, onzekerheid en gevoel van eenzaamheid zijn thema’s die nu veel voorkomen. Hoe kun je hier goed mee omgaan. In het artikel van Kris Colpaert legt zij uit hoe je zelf de teugels weer in handen kan nemen. Bijvoorbeeld om je energiepeil in balans te houden, micropauzes in te lassen, kapitein te zijn van je eigen zeilschip, hoe je hoop kan bewaren en doelen te stellen. Wil je hier meer over weten, lees dan hier verder.

Wat kan ik nu doen?

Als je een spiegel nodig hebt, iemand om te reflecteren, doelen te formuleren of rust te vinden in deze hectische tijd…. maak dan een afspraak met mij voor een vrijblijvende en gratis afspraak.

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier

Susan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: