Inspiratie foto week 14

Kronkel Hazelaar

Met Pasen halen we een tak in huis en gaan die versieren. Een kronkelwilg of kronkelhazalaar zijn de gangbare takken om te decoreren. Maar waarom doen we dat eigenlijk?

Het verhaal is dat het een overblijfsel is van viering uit het verleden. Bijvoorbeeld de meiboom uit de voorchristelijke Germaanse periode. Hier kwamen mensen bijeen om te bidden, offeren en het voorjaar te vieren. Het vieren van het nieuwe seizoen die komend is. De meiboom is vervangen door een paastak. Waar de kronkelwilg of kronkelhazalaar de voorkeur heeft. De symboliek daarvan is: een vertaling van het gevoel dat aan een nieuwe periode wordt begonnen, verandering, vernieuwing, transformatie, opstanding.

De hazelaar is het symbool van de eeuwigheid, wellust, vruchtbaarheid en helderziendheid. De wilg staat voor intuïtie, dromen, visioenen, wedergeboorte, verdriet, stilte, en herwaardering. Welke boom heeft jouw voorkeur om te versieren? Zit daar een symboliek voor jou in? Wat probeert het jou te vertellen daarmee?

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier

Susan

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: