Informatie stress

Digitale stress

Sinds de Corona periode zitten we meer op de computer voor Zoom meetings, TEAMs overleggen en Skype vergaderingen. We gaan van digitale meeting naar digitale meeting tot dat je er vierkante ogen van krijgt. We gunnen onszelf bijna geen pauzes meer en aan het einde van de dag zijn we helemaal vol en leeg tegelijk. We hebben het gevoel dat we continue online moeten zijn en gunnen onszelf geen rust en off-time meer.

Visie van de NOBCO en NOBCO coaches:

Het is slecht voor ons geheugen en daarnaast behoren stress, depressie, slapeloosheid en een verslechterde motoriek en conditie allemaal tot de risico’s. Ervoor kiezen om digitale media niet ons leven te laten overheersen en op momenten bewust te kiezen voor een digitale detox zijn relatief eenvoudige acties om te realiseren. 

Wat is dan informatiestress?

Fear of missing out. Het gevoel dat je iets mist als je even niet bereikbaar bent op de telefoon, mail of de social media. Elk vrij momentje pak je om toch even te kijken wat er gebeurd op Nu.nl of andere nieuwssite. Zelfs in wachtruimtes, toiletmomenten en in vergaderingen gunnen we onszelf geen mijmermomenten meer. Ken je deze momenten nog? Mijmeren….. Even geen informatie en prikkels van een scherm, maar gewoon even nodeloos voor jezelf uit staren en je gedachten resetten of laten lopen. De stilte komt bijna niet meer voor in onze agenda of planning.

Wat kan ik nu doen?

  • Plan bewust pauzes in tussen vergaderingen en telefoontjes.
  • Ga wandelen tijdens telefoongesprekken
  • Leg je telefoon eens bewust weg voor een taak die focus en concentratie nodig heeft
  • Focus op 1 taak tegelijk. Multi-tasken zorgt voor significantie vermindering van je productie.
  • Kijk maximaal 20 minuten naar een scherm, dan 20 tellen naar buiten. Dit is voor de gezondheid van je ogen en je brein.
  • Ga in de pauze een luchtje scheppen.

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier

Susan

Wil je graag starten met je eigen ontwikkeling?

Dat kan in een volledig coachtraject, maar ook voor een enkele sessie. Je kunt altijd een vrijblijvende afspraak inplannen om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn in mijn praktijk. Dat kan fysiek in de praktijk, maar ook via telefoon of zoom of Skype zijn opties om met elkaar in gesprek te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: