Inspiratie foto week 12

Communicatie is het onderscheid tussen verbaal & non-verbaal, tussen emotie & ratio, over zichtbaar en onzichtbaar. Wist je dat 15% van communicatie verbaal gaat, waar er op 85% via non-verbale communicatie wordt waargenomen. Als je dus iets anders zegt dan dat je voelt, dan krijg je ruis. Dan is de communicatie ineffectief.

Ook bij overtuigen moet je meenemen dat het voor maar 5% gaat over kennis en 95% over emotie. Dus hoe effectief is een gesprek die gefocust is op puur inhoud en feiten? Hoe kun je de emotie koppelen bij een inhoudelijk gesprek? Zie wat het oplevert als je met de ogen van je klant gaat communiceren? Sta in zijn/haar schoenen… wat wil de ander? Welke problemen loopt die tegenaan die hij/zij graag opgelost ziet?

Je maakt het verschil op het gebied van emotie. Daar maak je impact. Wat gebeurt er “onder de water oppervlakte”? Daar wordt het spannend en interessant. Kijk en ervaar… ik hoor het graag.

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier

Susan

Wil je graag starten met je eigen ontwikkeling?

Dat kan in een volledig coachtraject, maar ook voor een enkele sessie. Je kunt altijd een vrijblijvende afspraak inplannen om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn in mijn praktijk. Dat kan fysiek in de praktijk, maar ook via telefoon of zoom of Skype zijn opties om met elkaar in gesprek te komen.

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: