Inspiratie foto week 3

Heel af en toe lukt het mij… een roodborstje op de foto te krijgen. Ze bewegen snel en zijn weg voordat je het weet. Maar voor mij blijft het mijn favoriete tuinvogel. Ik word er altijd vrolijk van als ik het vogeltje voorbij zie huppelen in de tuin.

De algemene symboliek van het roodborstje is: brenger van geluk en liefde, een teken om je hart te volgen, bescherming, dichtbij jezelf blijven, moedig, vrolijk en hoop. Maar voor de kelten was het een ongeluksbrenger van ziekte en zelfs de dood. Ook in het Christelijk geloof heeft de roodborst een symbool meegekregen tijdens de kruisiging van Jezus (het rode borstje zou het bloed van Jezus zijn, die het roodborstje altijd mee zal dragen).

Wat is jouw persoonlijke symboliek van de roodborst? Als je het vogeltje ziet, wat voor gevoel neemt het voor jou mee? Heb je nog een andere symboliek of metafoor dan hierboven beschreven? Geeft het vogeltje jou wel eens een teken? Bijvoorbeeld, om meer aan jezelf te denken, om lief voor jezelf of een ander te zijn, meer naar de vrolijke noten in het leven te kijken? Alles kan… waar ben jij je bewust van? Hoe kijk je morgen dan naar het roodborstje als die in je tuin langskomt buurten?

Roodborstje in het bos

Maar geniet vooral van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezigu2026momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozau00efektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: