Week van de werk-privé balans

De balans

Het is fantastisch wanneer je succesvol de balans tussen werk en privé kunt managen. Het vermogen om stress te verminderen en onder controle te houden is daarbij wel een voorwaarde. Vaak is het vinden van een goede balans makkelijker gezegd dan gedaan. Een hoge werkdruk, een negatieve werkomgeving; het beantwoorden van telefoontjes en e-mailtjes buiten werktijd in combinatie met zorg voor kinderen, jezelf of anderen in je omgeving, maken dat het soms lastiger is om de goede balans te vinden en te houden.

Visie van de NOBCO en NOBCO coaches:

En met een verstoorde balans liggen slaapproblemen en fysieke of mentale problemen op de loer. Maar wat maakt nou precies dat deze stressor: ‘disbalans tussen werk en privé’ zoveel impact heeft? Wat is dit voor stress en hoe is dit te voorkomen? In de vierde week van NOBCO Awarenessmaand duiken we in werk-privébalans stress.  

Hoe herken je een goede of verstoorde werk – privé balans?

De balans tussen werk en privé is door het coronavirus voor veel Nederlanders
onder druk komen te staan. Werknemers werken zonder de directe aanwezigheid van collega’s. Soms is dat alleen in huis, waar isolatie kan leiden tot demotivatie, soms juist in een huis vol mensen, waarbij zorg- en werktaken door elkaar heen lopen. Thuiswerken kan de balans tussen werk en privé verstoren. Klik op de downloadknop hieronder naar de factsheet van TNO over de werk-privé balans.

Wat kan ik nu doen?

  • Geen mail buiten werktijd
  • Ga wandelen tijdens telefoongesprekken
  • Sla geen pauze over en ga tijdens de pauze lekker een luchtje scheppen
  • Focus op 1 taak tegelijk. Multi-tasken zorgt voor significantie vermindering van je productie en zorgt voor meer rust in je hoofd.

Als je een spiegel nodig hebt, iemand om te reflecteren, doelen te formuleren of rust te vinden in deze hectische tijd…. maak dan een afspraak met mij voor een vrijblijvende en gratis afspraak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: