Inspiratie foto week 48

De nieuwe grond moet altijd even zetten, je krijgt dan zetscheuren in de grond. Deze scheuren zorgen ervoor de de zaadjes van planten gemakkelijk kunnen groeien, dat water goed zijn weg kan vinden en dat er genoeg zuurstof in de grond kan komen.

Scheuren heeft een negatieve klank… het lijkt wel alsof er altijd iets kapot gaat. Maar naast het kapot maken door scheuren, heeft scheuren in de biologie ook een belangrijk functie. Bij vermeerdering van planten kun je de wortel scheuren. Dat is vaak ten gunste van de moederplant, die heeft meer ruimte in de wortels, de wortels verstikken elkaar niet meer. Maar ook het scheuren van grasland naar bouwland is een vorm, die we kennen als ploegen. Die kan ingezet worden als het gras zo slecht is geworden en de opbrengt onvoldoende of met teveel (on)kruiden. Dat het loont om het grasland te ploegen en opnieuw in te zaaien voor een economisch doel -> hogere opbrengt van het gras of om te zetten naar akkerbouw om meer productie te verkrijgen (bron: https://www.ensie.nl/katholieke-encyclopaedie/scheuren).

Symbolisch kan het ook benaderd worden om een verwijdering te generen tussen 2 tegenpolen. Lucht te creëren tussen verstand en gevoel. In het Jodendom wordt het inscheuren van kleding gebruikt in het rouwproces (zie bron: https://www.nik.nl/het-inscheuren-van-de-kleding-voor-de-begrafenis/) om zo het verwerkingsproces op gang te brengen.

Wat betekent scheuren voor jou? Welke beelden komen dan in je op? Kun je deze beelden woorden geven? Welke emoties koppel je eraan? En welke waarden? Hoe zou je deze beelden kunnen interpreteren tot andere inzichten?

S

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezigu2026momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozau00efektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: