Inspiratie foto week 47

Kleuren kun je op meerdere manieren benaderen. Via de natuurkunde kun je kleur kun je verklaren als eigenschappen van licht die op verschillende golflengtes trillen (elke trilling heeft zijn eigen kleur). Fysiologisch kun je door middel van lichtgevoelige cellen / kegeltjes in je netvlies kleur zien. En op de tv en camera’s werk je met pixels die kleur mengen op verschillende manier (RGB en CMY). Maar je hebt ook het psychische aspect van kleur. Welke betekenis heeft een kleur, wat doet het vervolgens met jou en je lichaam en wat zijn de culturele betekenissen van kleur?

In ziekenhuizen zijn ze bijvoorbeeld al van witte ruimtes afgestapt en ruimtes krijgen meer kleur (waarbij goed wordt gekeken welke ruimte welke kleur nodig heeft). Bijvoorbeeld groen voor rust en ruimte en geel voor gezelligheid.

Bij zonsondergangen zie je vaak ook een kleurschakering van diverse kleuren. Welke kleuren raken jou? Wordt je helemaal bij van een rode zonsondergang, of geel met oranje of zoals onderstaande magenta met blauw schakeringen? Ook de combinatie van kleuren kunnen een bepaalde betekenis dragen. Bijvoorbeeld magenta/blauw staat symbool voor van samenwerken. En mooie contrasten met de bomen zorgen voor veel diepte in het beeld. Hoe kijk jij naar zonsondergangen. Laten ze je ook stilstaan en zorgen voor een geniet moment? Een klein moment om te mijmeren en te reflecteren aan het einde van de dag. Pak je moment!

S

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezigu2026momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozau00efektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: