Inspiratie foto week 46

Je hebt vast wel eens gehoord van de uitdrukking: “laaghangend fruit”. Letterlijk betekent het fruit dat laag in de boom hangt en dus gemakkelijk en zonder veel moeite geoogst kan worden. Qua symboliek wordt het geduid dat je snel en met relatief weinig moeite succes kan oogsten en met weinig inspanning veel resultaat kunt behalen.

Wat is voor jou laaghangend fruit? Ben je daar bewust van? Of vind je laag hangend fruit niet uitdagend genoeg en laat je de gemakkelijke peren rotten aan de boom of op de grond vallen voor de insecten of andere beestjes en schimmels? Zie je alleen die “gouden” glanzende peer helemaal hoog in de boom, bijna niet bereikbaar?

Het is heel goed om een uitdagend doel neer te zetten voor jezelf (die mooie gouden glanzende peer hoog in de boom), maar vergeet onderweg niet je laaghangend fruit te plukken en oogsten voor motivatie en gemakkelijk resultaat. Het is zonde als je het laat wegkwijnen. Als je bewust je oogst aan anderen wilt geven is natuurlijk goed, maar doe het bewust. Zodat je daar ook een goed gevoel van krijgt en de energie om weer op jacht te gaan voor die ene gouden glanzende peer hoog in de boom glinsterend in het zonlicht. Zie je hem al? Vergeet je de andere peren niet?

S

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezigu2026momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozau00efektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: