Inspiratie foto week 45

De vliegenzwam is een paddestoel die evt tot de verbeelding spreekt. Als kind was dit toch wel de enigste paddestoel die je kende. Natuurlijk door kabouter spillebeen, maar ook door diverse illustraties in Disney films of kinderboeken.

Wat voor symbolisch schuilt er achter de vliegenzwam. Ze staat voor geluk, voorspoed, wijsheid en wordt direct gekoppeld aan kabouters en heksen. maar van oudsher stonden vliegenzwammen als bode van geluk en voorspoed op nieuwjaarskaarten. Misschien is dit ook de reden dat je ze als decoratie in kerstbomen en kerststukjes kunt tegenkomen.

Wat voor de een giftig is, is voor ander voedsel of zelfs medicijn. Alles heeft dan te maken met de dosering of manier van bereiding. De vliegenzwam erf van oudsher veel gebruikt door sjamanen om als middenvelder gebruiken om naar andere werelden te gaan door de hallucinerende werking. Rendieren, herten en everzwijnen lijken ook geïnteresseerd te zijn in deze prachtige paddestoel.

Voor mij is de vliegenzwam altijd de meest ultieme paddestoel die ik tegen kan komen in het bos. Ik word er eigenlijk altijd vrolijk van. En ondanks dat ik door het vele fotograferen en daardoor het anders kijken in de natuur, andere misschien wel mooiere en bijzonderder paddestoelen ben tegen gekomen….. blijft de vliegenzwam mijn nummer 1. Misschien is het toch de nostalgie die spreekt….

Honger ?

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezigu2026momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozau00efektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: