Inspiratie foto week 42

De herfst is het seizoen waar veel mist voorkomt. Wat is mist eigenlijk? Of hoe ontstaat mist? “Tijdens een avond en nacht met weinig of geen bewolking en weinig wind koelt het aardoppervlak sterk af. Ook de lucht dichtbij de grond begint af te koelen. Koudere lucht kan minder vocht bevatten en daardoor wordt op een zeker moment het condensatiepunt bereikt en ontstaan waterdruppeltjes.” (bron: https://www.weeronline.nl/nieuws/hoe-ontstaat-mist)

Door de mist heb je vaak minder zicht. Bij zeer dichte mist kan je misschien maar een paar meter voor je uitkijken. Maar altijd zie je de horizon niet scherp meer. Wat betekent mist eigenlijk in de symboliek? Het kan doelloosheid betekenen, waar je niet zo goed mee om kan gaan. Andere symbolieken zijn; dat de mist je iets verhult voor jezelf, verwarring, behoefte hebben om dingen duidelijker te zien of onmacht.

Voor mij geeft de mist een mysterieus gevoel van spanning, onwetenheid en ook een stukje gezelligheid, knusheid. De wereld vind ik er altijd prachtig uitzien in de mist, de kleuren worden minder fel, waardoor de structuur en contouren beter tot hun recht komen. Wat is jouw persoonlijke symboliek voor mist? Wat doet de mist met jou? Wat spreekt je aan, of juist niet?

Mistig uitzicht bij zonsopkomst

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezigu2026momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozau00efektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: