Inspiratie foto week 34

Hier de inspiratie foto van deze week.

In het middenoosten is zand het symbool van water, waar het in Europa eerder instabiliteit of tijdelijkheid symboliseerde. Ook vertegenwoordig zand tijd, voornamelijk door de zandloper. Voor mij is zand een leegte, maar ook een palet van mogelijkheden. Je kunt er van alles in tekenen, het veranderd van vorm en is de basis van vele bouwmaterialen. Wat betekent zand voor jou?

Zand kun je niet vasthouden door te knijpen. Dan vallen de korrels tussen je vingers weg. Maar als je je grip ontspant, dan blijft het als het ware in je kommetje van je hand liggen. Zand is ongrijpbaar. Zo kun je ook zand als symbool voor relaties zien. Als je vasthoudt aan de persoon of relatie en elkaar geen ruimte geeft, brokkelt je relatie af. Terwijl als je een basis maakt (het kommetje van je hand) waar je losjes met elkaar om kunt gaan… dan zul je zien dat je heel ontspannen en met weinig energie van je relatie kunt genieten.

In welke situaties wil jij “het zand” vastknijpen? Wanneer voel je aan dat je los moet laten? Krijg je daar tips of adviezen van anderen? Of heb je je eigen rituelen daarvoor?

Wat is voor jou ontspanning?

Veel inspiratie plezier!

Susan

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: