Inspiratie foto week 26

Goedendag, vandaag weer een mooie inspiratie foto.

Door kleur weg te halen en te fotograferen in zwart wit, worden de contrasten duidelijker. Vormen, lijnen, patronen, texturen en compositie komen dan duidelijker tot hun recht. Kleur kan afleiden. Daarom wordt er in portret fotografie veelal met zwart-wit portretten gewerkt. Je ziet dan de essentie van het menselijke gezicht en je wordt dan niet afgeleid door kleur of kleurcontrasten. Die vechten vaak om aandacht met tint-contrast. 

Zwart wit fotografie gaat over het zwarte, het witte en alle grijstinten er tussenin. We zijn erop getraind dat ons oog continue op zoek gaat naar contrast. Op deze manier kunnen we fysieke elementen uit elkaar houden. Contrasten zorgen ervoor dat je dingen van elkaar kunt onderscheiden.  

Wat wil je zeggen met je foto? Welke sfeer wil je oproepen? Voegt kleur iets toe? Of wordt juist met zwart-wit fotografie de emotie duidelijker en focus je op het verhaal en minder op de kleuren die je van het verhaal kunnen gaan afleiden. Het is het principe van Yin en Yang. Door de fotografie beeld je de twee polariteiten van licht en donker uit die zijn voortgekomen een lichtbron (de zon) die door de foto worden gevangen in al hun facetten (zwart-wit & alle grijstinten). 

Veel inspiratieplezier!

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: