Inspiratie foto week 19

Goedemorgen…. vandaag een ontspannende inspiratie foto deze week.

Na een periode van hard werken is vakantie echt een aanrader. Soms neig je naar het verlangen om dan toch nog maar wat werk mee te nemen op vakantie. Beter is om alles thuis te laten en jezelf echt te “ontkoppelen” van je dagelijkse routines en werkzaamheden. Maar waarom dan? Wat er dan gebeurd is dat je uit een focus komt, uit een tunnelvisie die je toch onbewust ontwikkelt in je dagelijkse routines.

In deze periode is het natuurlijk lastiger om echt op vakantie te kunnen gaan. We kunnen nergens heen, alles is geannuleerd. Hoe kun je dan ontspannen? Kun je een beetje vakantie in eigen omgeving creëren. Wij zijn gezegend met een grote achtertuin en kunnen onze caravan zelfs daar plaatsen. Maar met een klein tentje kom je ook al ver. Of een week geen tv kijken en elke avond spelletjes doen. Een kamer herinrichten. Het belangrijkste is dat je breekt met je dagelijkse routines en iets anders doet wat je in de dagelijkse sleur gewend bent om te doen.

Dan kun je namelijk met een frisse blik weer kijken naar je taken en werkzaamheden. Begin dan op je eerste dag eens anders. Start niet direct om je achterstallige mail weg te werken. Maar gebruik deze frisse blik eens om lastige problemen waar je al een tijdje tegen aanloopt op te lossen. Of om te kijken waar je energie-gevers en energie-nemers in je taken en werkzaamheden zitten. En hoe zou je het anders willen inrichten? Waar komen je kwaliteiten dan beter in uit? Waar zit je passie dan? Deze vragen kun je gemakkelijker beantwoorden als je niet in je tunnelvisie zit, maar een helikopterview hebt.

Hoe ga je je nu loskoppelen van je werk? Plan je dan een reflectie dag in op je eerste werkdag? Wat zou je anders willen doen? Waar komen je talenten echt tot hun recht? Als je met deze vragen op vakantie gaat en je echt helemaal los laat komen… dan ben ik benieuwd naar je ontwikkelingen na je eerste werkdag en hoeveel inspiratie je hebt gekregen in je vakantie om dingen anders te doen. Of kom je misschien wel tot de conclusie dat je goed bezig bent 🙂

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

Kamperen in eigen achtertuin

We zijn even bezig…momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozaïektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: