Inspiratie foto week 14

Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

Deze week is het 1 april. De dag van grappen en grollen. Humor is een belangrijk bestandsdeel van het leven. Als je humor kunt vinden op moeilijke momenten, dan ben je toch de winnaar. Je kunt dan de situatie verlichten door humor. Humor verbind. Met humor kun je moeilijke opdrachten begrijpbaar maken, of dat mensen je boodschappen onthouden door humor.

Wat gebeurd er eigenlijk in je brein bij humor? Je brein ontdekt een verrassend verband buiten het normale verwachting om. Deze herkenning of observatie zorgt ervoor dat het geluksstofje serotonine wordt aangemaakt. Het schijnt ook goed te zijn voor je immuumsusteem. Dus humor zorgt ervoor om gezond worden en te blijven. Daarnaast kan humor ook pijn en angst voor een korte periode te verminderen.

Niet elke brein is hetzelfde, daarom heeft iedereen een beleving van humor. De verbanden die mensen leggen zijn verschillen en ook de “normale verwachtingspatronen” verschillen per persoon door opvoeding, cultuur en genen.

Hoe implementeer jij humor in je leven? Heb je een maatje waarmee je ongeremd de slappe lach kunt hebben? Ga je regelmatig naar voorstellingen van cabaret? Geniet je van slappe lachfilms of kun je in een deuk liggen van een goed ontroerend boek? Lach je elke dag? Hoe zoek je de lach op? Ga je vandaag ook een grappige 1 april grap uithalen met je collega’s, vrienden, partner of kinderen. Ik ben benieuwd! Geniet van het proces.

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Veel inspiratie plezier.

Fotobomb!

Verwerken…
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozaïektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: