Inspiratie foto week 4

Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

Als je goed kijkt, dan lijkt de natuur in ruststand. Maar als je goed kijkt, dan zie je aan de bomen en planten de knoppen al klaar staan voor de lente. De vroege voorjaarsbollen hebben de eerste spruiten al boven de grond staan. Als je goed kijkt, dan zie je de eerste sneeuwklokjes al bloeien. De dagen worden nu langer, elke dag weer een paar minuten extra zonlicht doet ons goed. Het is nog even wachten, maar de lente komt!

Het sneeuwklokje staat symbool voor opnieuw ontwaken, troost, lenteverwachting, hoop, nieuw leven en intens leven na een lange winter. Door de witte kleur wordt het ook geassocieerd met zuiverheid en maagdelijkheid. Voor mij geeft het sneeuwklokje het startsein om weer de tuin in te gaan. Weer lekker rommelen in de tuin, takken opruimen, wintersnoei voor de fruitbomen, klimroos en kamperfoelie. De kas opruimen en alvast beginnen met de wortelstekken van de diverse muntplanten. Heerlijk, om zo weer aan de slag te kunnen gaan!

Kun je als metafoor ook terugzien in je eigen leven? Heb je periodes van rust en kalmte ervaren.. maar dat er dan onderhuids ideeën beginnen te borrelen…. Het lijkt ogenschijnlijk kalm te zijn in je leven, maar je hebt het gevoel dat het straks pas tot bloeien komt. In welke fase van je leven zit je nu? Winter? Lente? Zomer? Herfst?

Het sneeuwklokje als voorbode van de lente

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: