Inspiratie foto week 3

Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

” Fotografen gebruiken over het algemeen zwart-wit film om dramatische effecten te verkrijgen, of om te focussen op het onderwerp van de foto in plaats van op de vastgelegde kleuren”.

Bron: lomography.nl

Om al het ruis te elinimeren ga je kijken naar het framewerk om te kijken of de basis juist is. Vanuit daar kun je weer kleur toevoegen om de nuances weer aan te brengen. In fotografie doe je dit door een foto naar zwart-wit te bewerken. Als dan een foto spannend is, dan weet je dat de compositie goed is gemaakt. Het kan ook omgekeerd voorkomen. Dat door alle kleuren in een beeld het onrustig overkomt en door om te zetten naar een zwart-wit beeld dat je dan de kracht van het beeld pas ‘ziet’.

Dit kun je ook toepassen in je dagelijks leven. Ontrafel je dagelijkse beslommeringen tot de basis. Welke normen en waarden schuilen hieronder? Zitten er taken of activiteiten tussen die niet stroken met wat je eigenlijk echt wil? Dan kun je ze verwijderen of delegeren. Doordat je weet waarom je het wel of niet wilt doen, kun je de keuzes gemakkelijker maken.

Veel inspiratie plezier! Wil je geen inspiratiefoto missen? Meld je dan via www.mindfulfotografie.com of info@mindfulfotografie.com aan en ontvang elke maandag een inspiratie foto in je mailbox!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: