Inspiratie foto week 52

Goedemorgen…. een mooie inspiratie foto deze week.

Tijdens de kerst komen we een mooi symbolische dier tegen. Het rendier. Die staat natuurlijk symbool als vervoermiddel van de kerstman. Er zijn zelfs liedjes over het Rendier, voornamelijk Rudolf natuurlijk :). In de literatuur staat het rendier nog meer symbool voor, namelijk: doorzettingsvermogen, kracht, standvastig, voorzichtig, communicatie, sociaal, beweging, innerlijke rust. En is tevens het nationale dier voor Aland en Lapland.

Nog een leuk achtergrond verhaal over Rudolf: “In 1939 kwam het verhaal over een negende rendier: Rudolph the red-nosed reindeer. Dit verhaal werd geschreven door Robert L. May die vanwege bezuinigingen bij het warenhuis Montgomery Ward uit noodzaak een kerstverhaal bedacht. Hij baseerde zijn verhaal op het bekende sprookje ‘Het Lelijke Eendje’ waarbij één rendier niet geaccepteerd werd vanwege zijn rode neus. Het verhaal werd gebundeld in een klein boekje en verkocht als een gek. In totaal kochten meer dan 6 miljoen mensen het verhaal over Rudolph the red-noised reindeer.” (bron: https://www.voigt-travel.nl/noord-europa/rendieren/rendieren-en-kerst)

Voor mij staat het rendier symbool voor de Kerst. Bijzonder is het toch dat het symbool en waar het dier symbool voor staat ook uitwisselbaar zijn. Het rendier komt natuurlijk in Nederland niet voor in het wild. We kunnen hem wel tegenkomen in dierentuinen. Daarom voor de eerste keer geen foto van mijzelf, omdat ik nog niet het rendier heb kunnen fotograferen. Het is zeker een wens van mij, maar dan in de natuurlijke setting en het liefst natuurlijk in de sneeuw. De sneeuw geeft dan voor mij de extra verbinding met Kerst en de winter, het maagdelijke wit en reinheid en puurheid.

Wat betekent het rendier voor jou? Heb je iets met het dier? Heb je er leuke associaties mee? Koop je alles wat los en vast zit tijdens kerst waar maar een rendier op staat? In welke setting zie je het rendier het liefst? Welke dimensie geeft dan voor jou?

Rendier is het dierlijke symbool tijdens de kerst.
Foto bron: Canva

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: