Inspiratie foto week 49

Goedemorgen…. een mooie inspiratie foto deze week.

De herfst staat symbool voor het loslaten. De bomen laten hun bladeren los om zich zo te beschermen tegen de rustperiode en gure omstandigheden van de winter. Elke boom heeft daarin zijn eigen proces. Je ziet bijvoorbeeld dat Lindebomen heel vroeg geel gaan verkleuren en direct bij de eerste koude nacht snel de bladeren laten vallen. Sommige bomen, zoals de Eik -> kleuren lang door, zelfs tegen rood aan en de bladeren worden leerachtig en hebben een flinke storm nodig om los te laten. Er zijn bomen (zoals de haagbeuk) die pas loslaten als de nieuwe bladeren zich laten zien in de lente, dan pas hun oude bladeren loslaten. En je hebt natuurlijk de naaldbomen, zoals de spar, die zo goed bestand zijn tegen de koude, dat ze hun naalden gewoon kunnen vasthouden in de winter.

Een blad dat in de herfst van de boom valt, staat symbolisch voor de dood. Maar het blad kan ook de hele levenscyclus betekenen. Met de kleuren van de bladeren kun je er mooi de achterliggende betekenis in verwerken. De bekendste betekenissen van bladeren zijn:

  • Leven / dood
  • Levenscyclus
  • Verandering
  • Wedergeboorte
  • Nieuw begin
  • Einde
  • Geluk
  • Moeilijkheden
  • Beproeving

Met welke boom identificeer jij je als je moet loslaten? Hoe laat jij je bladeren en dus je issues los? Kun je het gemakkelijk en vrij? Houd je je lang vast aan zaken voordat je kunt loslaten en gaat dat gepaard met wat woeste krachten? Of laat jij pas los als je een goede vervanger hebt gevonden van datgeen wat losgelaten moet worden? Als je bewust wordt van je eigen proces van loslaten, krijg je meer inzicht in je proces en kun je het vaak eerder een plek geven. Dus in plaats van tegen het proces te vechten, kun je het eerder aanvaarden. Zodat het loslaten geen gevecht meer gaat worden, maar een onderdeel van een proces.

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: