Inspiratie foto week 48

Goedemorgen…. een mooie inspiratie foto deze week.

Vorige week stond ik bij mijn favoriete foto plek in de natuur: de steiger achter ons huis. Het was een prachtige zonsondergang. De lucht kleurde oranje-geel met prachtige schaduwen van de bomen en de steiger. Oranje geeft mij altijd een blij, warm gevoel en staat voor mij symbool voor gezelligheid, warmte en knusheid. In de literatuur kun je voor oranje de volgende betekenissen vinden: “inspirerend en heeft een stuiterende, zingende, spelende, schreeuwerige en aansporende energie, is opgewekt, vrolijk, optimistisch , enthousiast en geeft levensvreugde. Oranje is de schakel tussen de daadkracht van de rode en de emotionele kracht van de gele kleuren” (bron: Civas: creatieve therapie werkboek).

Kleur zo vanzelfsprekend in ons leven, dat we er niet altijd bij stilstaan welke in vloed het op ons kan uitoefenen. Kleur is niet alleen de aanwezigheid van licht. Want kleur kan niet bestaan zonder de aanwezigheid van duisternis. Deze kennis ontdekte de Duitse wetenschapper J.W. Goethe tijdens zijn studie naar kleurenleer. Door de duisternis die het zonlicht ontmoet ontstaat er kleur. Kleur heeft zijn eigen trilfrequentie waar het lichaam op reageert, via de ogen maar ook via de huid.

In de fotografie heb je als fotograaf vaak je eigen voorkeuren voor kleurstelling. Sommige fotografen verwerken hun voorkeuren daarom al via een filter in Fotoshop of Lightroom. Dan wordt dat je signatuur. Sommige fotografen werken veel met witte filters, om een dromerige sfeer op te roepen. Of een donkere, verzadigde filter -> om zo een spannende en intieme sfeer op te roepen. Je kunt ook een kleurfilter aanzetten, om de blauwe tinten meer naar boven te krijgen, of meer verzadiging in de gele en rode tinten. Als je voorkeur zo sterk is voor een bepaalde filter, of je herkent in je foto’s een bepaalde stijl of voorkeur naar een kleur, dan is dat een teken dat de kleur iets bij je oproept. Dan is het mooi om te onderzoeken welke eigenschappen een kleur heeft en wat de kleur juist bij jou oproept.

Zonsondergang bij de steiger

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: