Inspiratie foto week 46

Goedemorgen…. een mooie inspiratie foto deze week.

De hortensia is een van mijn lievelingsplanten in de tuin. De hele zomer, herfst en winter schittert hij in zijn eenvoud en heeft een overvloed aan bloemen. De bloemen zijn eigenlijk geen echte bloemen maar schutbladeren. De echte bloemen zijn verstopt in het hart van de schutbladeren. Elk scherm heeft dus een boeket aan bloemen verstopt. Maar wat voor symbolische betekenis heeft de hortensia?

De hortensia heeft vele betekenissen. De literatuur geeft aan dat de hortensia staat voor zaken zoals; dankbaarheid, gratie en schoonheid, overvloed, liefde, harmonie, speelsheid, begrip en vrede. Echter heeft de bloem ook een negatieve symbolische waarde, namelijk: onstandvastigheid en instabiliteit. 

Voor mij staat ze voor harmonie, rust en overvloed (dit vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale bloeiwijze als de hortensia op de juiste plek staat). Wat betekent de hortensia voor jou? Is het een bloem of plant die je vaak tegenkomt en opvalt als hij zich laat zien in de tuin of een boeket? Welk gevoel geeft hij jou dan? Een glimlach, schoonheid of misschien afkeur? Alles kan. Wat mooi is om te zien als hij een sterkte emotie triggert, dat hij dan een boodschap probeert te vertellen. Als je dan stil staat, wat zegt hij jou dan? Wat probeert de bloem je duidelijk te maken? Kun je dat plaatsen in je huidige situatie of levensdoel?

Hortensia betekent voor mij harmonie, rust en overvloed

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezig…momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozaïektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: