Inspiratie foto week 44

Goedemorgen…. een mooie inspiratie foto deze week.

 In de ochtend en tijdens de schemering hoor ik ze weer. De ganzen. Ze komen vanuit het koude noorden hier bij ons in het natuurgebied overwinteren. En gakkend trekken ze dan over ons huis heen, naar het meer. Een gezellig en knus geluid wat mij altijd een warm gevoel geeft van binnen. De gans betekent verder voor mij vrijheid, vliegend naar een nieuwe bestemming waar je het oude achter laat en de spanning van een nieuwe bestemming.

Er is veel in de literatuur te vinden over de symboliek van de gans. Ganzen worden in verband gebracht met bijvoorbeeld: liefde, trouw, doorzettingsvermogen, migratie, familie vastberaden blijheid en beweging. Maar ook in de manier hoe ganzen reizen kun je symboliek vinden. Doordat ze in een V-formatie vliegen zie je dat ze samenwerken door steeds van positie te veranderen zodat het voor iedere gans de vlucht gemakkelijker wordt.

Valt het op dat je de gans steeds vaker tegenkomt? Dat kan in je fotografie zijn, maar de gans kan je ook opeens opvallen als je bijvoorbeeld aan het wandelen of fietsen bent. Dan kun je je gaan verdiepen wat dit mooie dier jou probeert te vertellen in haar symboliek. Kijk naar je leven op dit moment en lees welke symboliek de gans heeft en welke betrekking heeft op jouw leven of jouw specifieke situatie. Lees je in. En gebruik verschillende websites of boeken. Wordt je geraakt door een woord of symboliek? Dan is dat hetgeen waarmee je aan de slag kunt.

Vrijheid; onderweg naar een nieuwe bestemming

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezig…momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozaïektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: