Inspiratie foto week 43

Goedemorgen…. een mooie inspiratie foto deze week.

Voor mij is de kleur Grijs is de afwezigheid van kleur. Terwijl je in de literatuur leest dat grijs een verzameling is van de 3 primaire kleuren. De symboliek van grijs is genuanceerd, mist, vaagheid, zachtheid, rust, saai, onuitgesproken en onbestemdheid. Grijs wordt veel in de zakenwereld gebruikt om een betrouwbare indruk achter te laten. Denk maar aan al die zakenmannen en vrouwen in hun grijze mantelpakken. Grijs is veilig.

“Onze ogen bedriegen ons nogal eens. Zo zien we bijvoorbeeld iets wat zwart en wit is vanaf een afstand als grijs. Puur grijs komt in de natuur maar weinig voor. Een rots, bijvoorbeeld, lijkt uit de verte effen grijs, maar als je dichterbij komt zie je opeens mooie kleuren. Je ziet zwarte, bruine, groene en roze spikkeltjes, allerlei tinten grijs, misschien nog wat glimmertjes erin. En denk je dat een grijze duif of kat echt grijs is? Dan heb je het mis. De vacht van deze dieren bestaat ook uit don- kere en lichte kleuren. Onze ogen en hersenen maken er gewoon één kleur van: grijs.” Artikel “Zwart-wit en alles wat ertussen zit” van Mariëtte Hilkemeijer en Annelies van Lonkhuyzen, 2005.

In de fotografie zie je veel grijs in natuurlijk architectuur fotografie. In natuurfotografie zijn het vaak rustige of sombere beelden. Hoe sta je in de dag als die grijs, grauw en nat is? In hoeverre heeft dat invloed op je humeur t.o.v. een zonnige stralende en kleurrijke dag? Kleuren hebben veel invloed op je humeur. In hoeverre je daar door laat beïnvloeden of inspireren is aan jou. Ben je er in ieder geval bewust van, dat is stap 1. Daarna kun je het bewust omdenken. Als het een grijze grauwe dag is en je merkt dat je humeur erdoor wordt beïnvloed. Ga dan bijvoorbeeld kleur opsnuiven bij een bloemist of laat je blik vaker vallen op een mooi kleurrijk schilderij, foto of poster. En als je somber bent en de zon schijnt, ga dan ook lekker naar buiten en laat de natuur in al haar kleuren je humeur opvrolijken.

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezig…momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozaïektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: