Inspiratie foto week 42

Goedemorgen…. een mooie inspiratie foto deze week.

Ik maak graag een foto van het riet tegen zonsondergang. De transparantie en schaduwwerking van riet spreekt mij altijd aan. Wat is eigenlijk de symboliek van riet? Volgens de literatuur is het -> buigzaamheid, meegaandheid, flexibel, inschikkelijkheid, positief toekomstbeeld (denk aan mozes) en positief (opgeruimde) levenshouding. Riet heeft eigenschappen die het de mogelijkheid geven om stormen te doorstaan.

Voor mij persoonlijk betekent het ook; goed in contact met het gevoel (wortels staan in het water) en sterk en scherp (je kunt je flink snijden aan het blad en stengels als je het probeert te verwijderen). Wat betekent riet voor jou? Hoe kijk je naar het riet? Zit het meestal in de weg voor je uitzicht op het water (gevoel) of hou je van de manier hoe het met de natuurkrachten omgaat (buigzaamheid in de storm)? Of heb je nog een andere mooie persoonlijke betekenis?

Symboliek van planten, bloemen, kleuren of dieren werken het beste met je eigen persoonlijke betekenis. Wat het voor jou betekent is de krachtigste metafoor. En je kunt je natuurlijk laten inspireren door je algemene betekenis als je nog op zoek bent.

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezig…momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozaïektuin.

<script type=”text/javascript” src=”//downloads.mailchimp.com/js/signup-forms/popup/unique-methods/embed.js” data-dojo-config=”usePlainJson: true, isDebug: false”></script><script type=”text/javascript”>window.dojoRequire([“mojo/signup-forms/Loader”], function(L) { L.start({“baseUrl”:”mc.us17.list-manage.com”,”uuid”:”6cf19f39f7b502eb398286521″,”lid”:”778c85b1db”,”uniqueMethods”:true}) })</script>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: