Inspiratie foto week 41

Goedemorgen…. een mooie inspiratie foto deze week.

Afgelopen week ben ik verwonderd door de natuur gelopen. Iedereen kent de uitdrukking wel: “De huizen schieten als paddenstoelen uit de grond [worden met grote snelheid gebouwd]“. En ik begreep nu pas echt wat dat betekende. Overal waren er paddenstoelen. Door de relatief hoge temperaturen en vele regenbuien waren de omstandigheden voor paddestoelen ideaal. Ik heb nog nooit zoveel paddenstoelen gezien in ons natuur gebied!

Deze metafoor kun je ook meenemen naar je dagelijkse leven. Als je de ideale omstandigheden creëert voor bijvoorbeeld een brainstormsessie, zul je merken dat de ideeën vanzelf zullen komen. Komen de ideeën niet, of marginaal. Dan ligt het niet aan de mensen. De ideeën zitten er. Maar aan de omstandigheden waarom ze niet kunnen ontplooien, of tot bloei komen (net als de paddenstoel). Is er bijvoorbeeld een veilige omgeving? Is het doel concreet waarom je er zit? Is er ruimte voor gekkigheid? Is er ruimte voor fouten maken?

Merk je het op dat het niet loopt zoals je wenst? Dan is het raadzaam te kijken, onderzoeken of analyseren of de goede beginvoorwaarden aanwezig zijn. Zoals het voor de paddenstoelen belangrijk is dat er veel vocht is en warmte -> kan het voor jou betekenen dat je voldoende veiligheid of rust nodig hebt om tot bloei te komen. Wat heb jij nodig?

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezig…momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozaïektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: