Inspiratie foto week 38

Goedemorgen…. een mooie inspiratie foto deze week.

Mindfulness klinkt soms ongrijpbaar. Wat is het nu eigenlijk precies..? Het is eigenlijk best simpel. Leven met aandacht. Zijn in het hier & nu. Je hoeft niet persé stil te zitten te mediteren. Maar juist mindfulness / leven met aandacht is heel praktisch en kun je altijd doen. Je kunt namelijk bijvoorbeeld met aandacht de was opruimen. Het geluid van de knijpers als je de was afhaalt, het ruiken aan de kleding van de frisse geur van pas gewassen was, met je vingers de sensatie van de stof ervaren… structuur, vorm maar ook temperatuur kun je op deze manier ervaren, met zorg en aandacht de was weer opvouwen en in de kasten neerleggen. Zo wordt was vouwen geen verplichting, maar een hele andere ervaring.

Dit kun je natuurlijk op alle fronten toepassen bij dagelijkse klussen. Opruimen, inruimen en uitruimen van de vaatwasser, auto wassen, onkruid wieden, tanden poetsen, in en/of uitstappen van de auto en noem zo maar op. Hoeveel van deze klussen doen we eigenlijk op de automatische piloot? Niet realiserend welke ervaringen je hiermee kunt opdoen? En tijdens een automatisme krijgt je brein de kans om te gaan malen, piekeren en vele gedachten de vrije loop geven om je belasten. Als je in het moment een activiteit heel bewust doet, krijgen je gedachten geen kans om tevoorschijn te komen, want je focus ligt ergens anders. Daarmee verlies je geen onnodige energie, maar behoudt je de energie en met beetje geluk krijg je energie erbij van de activiteit die je doet.

Als je dit regelmatig doet, dan zul je ervaren dat je eigen energie huishouding ook in een betere balans komt, je gedachten rustiger zijn en je meer plezier zult ervaren…. zelfs bij de ogenschijnlijk, meest saaie routine klusjes.

En geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezig…momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozaïektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: