Inspiratie foto week 36

Goedemorgen…. een mooie inspiratie foto deze week.

September is het nieuwe januari. Tenminste… voor mij geldt dat. Misschien komt het van vroeger vandaan. In september is het nieuwe schooljaar begonnen, ging je vaak op een nieuwe sport of het nieuwe sportseizoen begon weer of ik starte een nieuwe hobby of cursus. Daarom heb ik altijd rond deze tijd weer een hoopvol gevoel, het gevoel van weer opnieuw beginnen.

De zomervakantie is namelijk weer voorbij, weer lekker ‘leeg’ beginnen, nieuwe inzichten toepassen die ik afgelopen vrije tijd heb voorgenomen om anders te doen. Belangrijk is het om dat natuurlijk wel concreet te maken, anders loop je de kans dat alle nieuwe voornemens weer ondergesneeuwd raken onder de waan van de dag of begraven onder oude patronen en gewoontes.

Het is ook belangrijk om niet teveel veranderingen door te willen voeren die te ver van je waarden, normen of leefgewoontes afstaan. Dan is de kans groot dat het eerder op een teleurstelling afloopt dan op een positieve verandering. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een psychisch hulpmiddel kan zijn dat na 30 dagen een nieuwe gewoonte kan beklijven. Dus soms even doorzetten kan echt helpen. Veranderen gaat niet gemakkelijk.

Heb je ook wensen die je nu zou willen oppakken? Wat ga je anders doen? Hoe ga jij het aanpakken? Het je een duidelijke doelstelling of resultaat voor ogen? Heb je een support systeem ingebouwd? Of een excuus lijstje -> die je kunt om-denken?

En geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezig…momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozaïektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: