Inspiratie foto week 22

Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

Tijdens intensieve dagen, zoals opleidingsdagen of vergaderingen. Snak ik naar natuurvitaminen. Vaak ga ik dan in de pauzes mijn heil zoeken in de natuur, waar ik dan ook ben. Nu volg ik dit jaar een opleiding Psychosociale basiskennis bij Vita opleidingen in Zeewolde. Het is super interessant en erg intensief en gelukkig zijn er in de omgeving vele wandelpaden en bossen om je helemaal te kunnen ontspannen.

Ik merk altijd dat ik in de beginfase van de wandeling heel snel wandel. Ik wil dan blijkbaar snel afstand nemen van de materie. Dan kom ik op een driesprong. Elke keer neem ik weer een nieuw pad en laat mijn intuïtie mij leiden welk pad het dan weer wordt. Mijn nieuwsgierigheid neem altijd de overhand en kiest het liefste de minder betreden paden. Als ik moet kiezen tussen een overzichtelijk pad en een pad met bocht erin waar ik het einde niet kan overzien… dan is de keuze gemakkelijk gemaakt :).

Maar wat zegt dat dan over mij? In de wandelcoaching kun je o.a. het kiezen van paden, de snelheid waarmee je wandelen, de obstakels die je tegen kunt komen gebruiken als metafoor voor het leven of het probleem waar je op dat moment mee moet dealen. Bij mij klopt het wel, ik ga graag onbekende paden langs en op het moment dat het onbekend is, gaat ook de vaart eruit en val ik terug op alle zintuigen en ben ik het Nu aanwezig. Er zit ook een kanttekening aan.. .het is wel per situatie afhankelijk. Op momenten dat ik samen met anderen loop, dan heb ik het liefste overzichtelijke paden en laat ik liever de ander kiezen. Dan heb ik namelijk niet de focus op mijzelf maar op de ander en gaat daar mijn nieuwsgierigheid naar uit, dan naar het pad wat ik bewandel…

Hoe ervaar jij het wandelen? Loop je anders als je alleen loopt of met anderen? Loop je snel en doelgericht? Of kun je heerlijk slenteren door de natuur heen. Heb je het liefst de gebaande & overzichtelijke paden of ga je het liefst van het pad af? Wat gebeurd er als je de weg niet weet? Geeft het je vrijheid of juist stress? Kun je de ervaringen als beeldspraak koppelen aan je huidige leven en situatie? Waar zie je dan de overeenkomsten of verschillen? Geeft het je een glimlach van herkenning?

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezig…momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozaïektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: