Inspiratie foto week 20

Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

Hoe kun je opvallen? En wat eigenlijk belangrijker is…. wil je opvallen? Beide antwoorden hebben een doel. Als je wilt opvallen binnen een groep kan dat zijn omdat je gezien wilt worden. Gezien worden omdat je een partner wilt, gezien worden omdat je een promotie wilt, gezien worden omdat je wilt aansluiten bij een groep. Het kan ook nut hebben dat je niet te veel wilt opvallen. Voor bescherming van buitenaf of voor veiligheid & geborgenheid van een groep

Net als bij een groep flamingo’s. In een groep dicht bij elkaar kun je ze bijna niet onderscheiden. Maar tegen een contrasterende achtergrond, of als alle groepsleden kun hoofd tussen de veren heeft en jij als enige je hoof rechtop houdt, dan val je op! Maar als er een roofdier langskomt, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk onzichtbaar zijn.

Het is belangrijk dat je binnen een groep nadenkt wat je rol hierin is en of je talent zichtbaar is. En is het gedrag wat je laat zien effectief is? Een groep of omgeving heeft er niets aan dat je de hele tijd onzichtbaar of teveel aanwezig binnen een groep beweegt. Iedereen heeft zijn of haar talent. En elke groep, familie, vrienden of werkomgeving heeft er baat bij dat iedereen doet waar die goed in is.

Hoe beweeg jij in een groep of andere omgeving waar veel mensen bijeenkomen? Is je groepsgedrag effectief? Heeft de groep er baat bij je aanwezigheid? Kom je volledig tot je recht? Of zit je in een verkeerde groep (een zwaan tussen eenden komt ook niet tot zijn/haar recht)? Ben je zichtbaar op de juiste momenten? En verbind je in de groep op de juiste momenten?

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezig…momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozaïektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: