Inspiratie foto week 16

Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

Pak jij je kansen als je ze ziet? Soms komt een kans in een soort vermomming, net zoals bij een opkomende zon waarbij veel temperatuurverschil zit tussen de grond en de bovenlaag -> creëert een mist. Zo kan dat ook zijn bij kansen. Je kunt verblind zijn door de kracht van de kans en daardoor kun je het beeld / de consequenties nog niet in een keer overzien.

Wat doe je dan? Bevries je en laat je daardoor de kans voorbij glippen? Ga je er direct mee aan de haal, zonder na te denken wat de consequenties kunnen zijn? Of loop je ervoor weg, zodat de kans niet nogmaals in dezelfde vorm zich kan aandienen? Deze reacties zijn primaire reacties. Je primaire brein (het reptielen brein) reageert hierop. Als je weet wat je primaire reacties zijn, kun je er ook op anticiperen. Ook de situaties kunnen verschillen waarop je primair reageert. Vaak in een stress situatie reageer je vanuit je reptielen brein. Het is een mooi mechanisme waarop je kunt herkennen als je niet lekker in je vel zit.

Welke voorkeur van handelen heb jij vanuit je primaire reactie? Mijn eigen basis voorkeur is bijvoorbeeld ‘bevriezen’ -> een kat uit de boom kijkende houding. Zien wat er gebeurd en wat ik kan leren van anderen en hun bevindingen. Maar als ik zeer goed in mijn vel zit, dan neig ik naar handelen -> direct doen , en later maar kijken wat er gebeurd. Wat is dat voor jouw? En zie je verschillen bij hoe je in je vel zit? Wat zijn voor jouw voorkeuren van een gestresste of juist ontspannen houding? Welke signalen kun je hieruit oppikken? En wat kun je daarvan leren?

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

We zijn even bezig…momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozaïektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: