9 tips om een goede coach te vinden!

Inzicht door uitzicht

Je wilt iets veranderen in je leven of op je werk. Maar je loopt vast… het lukt niet om zelf het tij te keren en met de goedbedoelde adviezen van collega’s of vrienden lijk je nog verder van je eigen pad te komen. Dan is een goed coach misschien het antwoord op je vraag. En hoe vind je dan een goede coach? Er zijn er zoveel ondertussen? En hoe vind je een coach die goed voor jou en jouw proces is en helemaal bij je past? Waar kun je op letten of welke vragen kun je jezelf stellen? Met als doel dat je jouw vragen kunt oplossen en het leven weer in balans is.

Ik heb hier 10 tips verzameld wat je kunt helpen om een keuze te maken:

Tips voor het kiezen van het soort coach  

1 -> Welk onderwerp wil je bespreken? Welke vragen spelen in je hoofd. Google op je belangrijkste vraag + coach en zie welke resultaten er verschijnen in google.

2 -> Meestal voelen we ons prettig bij mensen die op ons lijken. Als je dit wilt som dan op welke eigenschappen je belangrijk vindt, man of vrouw, je eigen leeftijd of je eigen omgeving. Het kan ook juist handig zijn om een tegenstelling op te zoeken -> daar waar je uitdaging ligt… breng dan in kaart waar je aan wilt werken.

3 -> Vind je het belangrijk dat een coach is aangesloten bij een beroepsvereniging? En regelmatig bijschoolt? Welke aandachtsgebieden hij of zij werkt?

4-> Bekijk de websites van coaches; spreken de stijl, toon en de uitstraling ervan je aan?  Kijk ook naar ervaringen en recensies over de coach. Die kun je vinden op de website zelf, via google, Facebook en LinkedIn. Op de website kun je vaak een blog vinden over de onderwerpen waar de coach zich mee bezig houdt. Daar krijg je een goede indruk waar de coach kennis over heeft.

5-> Wat voor aanpak spreekt je aan? Wandelcoaching? Business coaching? Een intuïtieve coach? Professioneel coach? Creatieve coach? Gebruike ook dat in de google zoekmachine om je keuzes te laten zien, eventueel met je woonplaats erbij.

6-> Volg je gevoel. Zegt je gevoel ‘ja’ tegen de coach? Of ‘nee’? Luister altijd naar je gevoel tijdens een kennismakinggesprek en neem het serieus. Je onbewuste pikt meer signalen op dan het bewuste.

7-> Heb je het gevoel hebt dat de coach je kan helpen? Voelt dat niet zo? Zoek dan verder. 

8 -> Tenslotte: neem de tijd om een goede coach te vinden. Een klik is belangrijk omdat je toch vaak je kwetsbaar op moet stellen om te kunnen groeien. Dat vertrouwen is cruciaal in je proces. Veel coaches werken daarom met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Gebruik dat om je keuze te maken. Want een succesvol coachtraject kan je leven veranderen én heel veel plezier geven.

9-> Je kunt deze stappen helemaal zelf uitpuzzelen. Maar sinds kort heeft het blad Psychologie een zoekmachine ontwikkelt om je hierbij te helpen -> Coachfinder. Deze zoekmachine brengt jouw ideale coach in beeld.

Heel veel succes! 

Ja, ik wil een vrijblijvend & kosteloos intakegesprek voor coaching inplannen en neem hier contact op.

Ben even bezig…
Succes! Je ontvangt nu updates.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: