Inspiratie foto week 15

Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

Vorige week heb ik mijn telefoon bij mijn collega laten liggen. Ik had niet direct tijd om de telefoon op te halen en was daardoor dus 2 dagen zonder mobiel. Na de stress van het zoeken waar de telefoon was en wanneer ik hem op kon halen… kwam ik in een oase van rust terecht. Nu leg ik al vaak mijn telefoon aan de kanten (bewust, zodat ik niet wordt afgeleid). Maar nu de telefoon echt fysiek niet in de buurt was, dat voelde wel anders. Wat vrijer.. minder afgeleid om de telefoon te pakken voor iets op te zoeken op google, een foto of agenda…

Wat is jouw relatie tot je telefoon/mobiel gebruik? Zit de telefoon aan je hand vastgeplakt en kijk je bij elke trilling of piepje? Zet je de telefoon ook soms uit of op vliegtuigstand zodat je niet afgeleid kan worden? Hoevaak op een dag check jij je socials? Hoe lang zit je dan op bijvoorbeeld op Facebook, twitter, LinkedIn, Pinterest of andere media? Wat doet dat met jou? Geeft het je plezier, jaloezie, inspiratie of onrust? Wat doet het met jou als je er nu aan denkt om een paar dagen geen bereik te hebben via je telefoon? Raak je dan in de stress? Lijkt het je interessant om te zien hoe afhankelijk je ervan bent?

Mij gaf het i.i.g. rust en vrijheid (na een stress van het kwijtraken natuurlijk 🙂 en ik heb mij voorgenomen om te de telefoon vaker in vliegtuigstand te zetten om meer in het moment te zijn. En daardoor meer in het Nu te zijn. Ik realiseerde mij toch dat ik afhankelijker was van mijn telefoon dat ik eigenlijk wilde zijn. Nu pak ik mijn zelfstandigheid op en ga er bewust mee om. Zodat IK bepaal wanneer ik de telefoon pak i.p.v. de mijn telefoon de regie heeft over mijn leven. Mooi leermoment 🙂

Veel inspiratie plezier.

We zijn even bezig…momentje aub
Succes! Je staat nu op de inspiratie mailltijst van Coachpraktijk Mozaïektuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: