Inspiratie foto week 11

Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

De lente staat in de startblokken. Sommige bomen staan al vol met knoppen bloesem. Bloesem staat symbool voor ideeën. Zoals je waarschijnlijk geleerd hebt op school, de fruitboom maakt bloesem aan, de bloemen worden bevrucht via de lucht of via een gastheer: bv bijen of vlinders. Van de overdaad aan bloemen wordt er maak een percentage van bevrucht. In de loop van de ontwikkeltijd blijven de sterkste vruchten over, de boom verstoot de vruchten die van mindere kwaliteit zijn en geeft al haar energie verder aan de beste vruchten.

Zie je de mooie vergelijking met ideeën, plannen maken en tenslotte het slagen van een project? Je hebt meerdere ideeën nodig om tot een mooie eindproduct te komen. Verwacht ook dat niet elk idee het gaat halen tot de eindstreep, maar leer van het proces. Omdat je leert, worden de vervolg ideeën nog krachtiger en beter gevormd wat een hogere kans op een goed eindresultaat kan worden. Zet je al je energie en focus op maar 1 idee, dan is de kans dat je minder kunt spelen en flexibel kunt zijn om het los te laten als het idee niet werkbaar is… je wed dan op 1 paard…

Hoe ga jij om met ideeën? Kun je goed loslaten als het idee niet werkbaar is? Of ga door met trekken aan een idee wat niet meer effectief is? Kun je flexibel zijn in het combineren van diverse ideeën? Wat is voor jou werkbaar? Hoe staat je gevoel erin? Is het uit te voeren op de werkvloer of in jouw werksituatie? Kun je het wel privé maar niet in je werk of andersom? Wat maakt het verschil? Wat zijn dan de overeenkomsten of voorwaarden? Wat kun je hiervan leren? Wat zijn je ontwikkelpunten?

Veel inspiratie plezier! Wil je geen inspiratiefoto missen? Meld je dan via www.mindfulfotografie.com of info@mindfulfotografie.com aan en ontvang elke maandag een inspiratie foto in je mailbox!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: