Inspiratie foto week 5

Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

Alle nare dingen zijn tijdelijk en daarna wordt het beter. De zon schijnt namelijk altijd. We kunnen haar niet altijd zien omdat er soms wolken voor hangen. De wolken zijn beeldspraak voor angsten, zorgen, twijfels en weerstanden. Wat of wie laat je door tegenhouden om de zon (lees: doel) te kunnen zien?

Je hebt invloed op je denken. Door mindfulness toe te passen herken je automatische gedachten en patronen die je in automatische reacties laten verleiden. Je herkent het fenomeen als je te heftig reageert op een situatie in het Nu. Dan komt een oude vertrouwde patroon op gang. Die heb je in het verleden nodig gehad om te overleven, maar is die nog dienstbaar? Is het nog effectief? Heb je nog dezelfde angsten? Of zijn de angsten niet meer reëel?

Als deze angsten, zorgen, twijfels en weerstanden (lees: wolken) minder groot worden, kun je het doel (de zon) weer zien. De zon schijnt altijd… of het nu voor of achter de wolken is. Dat geeft hoop, rust en ruimte. En een prachtig uitzicht.

Achter de wolken schijnt de zon

Veel inspiratie plezier! Wil je geen inspiratiefoto missen? Meld je dan via www.mindfulfotografie.com of info@mindfulfotografie.com aan en ontvang elke maandag een inspiratie foto in je mailbox!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: