Kwaliteiten en Valkuilen snel in beeld

Je kunt een geheel coach-traject volgen, maar ook soms kan een enkele sessie al het verschil maken. Gisteren een mooi gesprek gehad met een coachee voor het ondersteunen voor een evaluatie gesprek. De coachee wilde graag de kernkwaliteiten goed in zicht hebben, zodat die gekoppeld kan worden aan de taken, verantwoordelijkheden en weerstanden in de huidige functie. Hierbij heb ik het kernkwadrantenspel van Ofman ingezet. Een hele mooie tool om snel en krachtig je kernkwaliteiten in beeld te krijgen, met de bijbehorende valkuilen, uitdagingen en allergieën. Die hebben we nog kunnen uitwerken naar een directe collega, zodat de circel rond en het inzicht volledig was.

Voorbeeld van het uitwerken van het kernkwadrantenspel van Ofman

Hoe werkt het kernkwadrantenspel van Ofman dan? Zoals alles een plus en een minkant heeft, heeft ook iedere kernkwaliteit een zon-en schaduwkant. De schaduwkant is de valkuil, een te hoog ingezette kwaliteit. Het is teveel van het goede, je communiceert niet meer effectief. Je uitdaging is een tool die je tot je beschikking hebt om balans te vinden tussen je kernkwaliteit en je valkuil. Het heet niet voor niets je uitdaging. Het gaat namelijk niet vanzelf. Je bent namelijk bang om in je allergie te komen… die allergie is wel je grootste leermoment. Je kunt het meestel leren van diegene waarmee je de meeste moeite hebt. Deze persoon heeft namelijk te veel van hetgeen jij nodig hebt.

Wil jij deze tool ook inzetten? Ben je nieuwsgierig wat je kunt leren in je huidige (werk)relaties? Dat kan in een volledig coachtraject, maar ook voor een enkele sessie. Klik hier om vrijblijvend een informatie gesprek te plannen (1:1, facetime/skye of via telefoon).

Veel inspiratie plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: