Inspiratie foto week 4

Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

Kwart over 5. Zo vroeg ging de wekker vanmorgen. Afgelopen weekend besloot ik om te proberen de superbloedwolfmaan op de foto te zetten. Dat is best wel een uitdaging voor een uitslaper en liefhebber van een warm-bed-tijdens-koude-nachten. Maar toch… eens in de 25 jaar een superbloedwolfmaan voor je camera te krijgen… dan moet je het iig geprobeerd hebben.

Ingepakt en wel ging ik op pad, termo-ondergoed en al. Het vroor een graad of 5 en het was kraakhelder. Helemaal in mijn eentje een stukje wandelen om een mooi donker plekje te vinden, zodat ik zo min mogelijk lichtruis zou hebben. Vond ik eigenlijk best spannend, zo helemaal in mijn eentje.. Even snel terug om mijn telefoon te halen, voor het geval ik in nood kom (enge mannen ofzo).

Alles klaar, gesetteld en fotograferen maar. Gisteravond nog even gecheckt wat de beste instellingen zijn voor maanfotografie. Maar dat werkte niet goed, dus toch de handschoenen uit en bijstellen. Zoeken naar de juiste instellingen was in de kou toch teveel voor de batterij. Gelukkig had ik nieuwe mee… snel verwisselen maar dan… ik kon het niet goed zien in het donker. Dus even snel naar huis om daar de batterij te verwisselen, een zaklamp te halen (dan kon ik de instellingen knopjes iig zien op de camera ipv een zoektocht van vingergevoel) en mijn bril, want ik was vergeten dat mijn ogen ook altijd wakker moeten worden, ik kon het niet goed scherp zien.

Weer terug voor poging 2… nog steeds aan het genieten van de stilte en het prachtige zicht op de maan. Het bleef goed zoeken naar de juiste scherpte en instellingen om de maan er goed op te krijgen. Het perfecte plaatje is het niet geworden. Maar ik ben meer dan ruim tevreden. Ik heb weerstanden en hindernissen overwonnen voor mijzelf. Zo had ik nooit gedacht dat ik voor een foto vroeg uit mijn bed zou gaan… en dat ik in mijn eentje in een natuurgebied in het donker durfde te fotograferen.

Ook heb ik nieuwe uitdagingen gevonden. Aangezien ik de maan niet 100% scherp op beeld kreeg, wil ik de aankomende tijd hierin mij gaan ontwikkelen. De rust & stilte van de nacht raakt mij en daar word ik blij van. Het licht goed in beeld te krijgen is een stuk uitdagender dan fotograferen overdag. Het kan zijn dat het software matige instellingen zijn, of dat ik hardware moet aanschaffen om het scherp te krijgen (letterlijk & figuurlijk). Voor mij is deze nacht een zeer bijzondere en leerzame ervaring geweest!

Teruggekomen in huis heb ik de kinderen op tijd wakker gemaakt, zodat ze het laatste stukje superbloedwolfmaan nog zelf konden aanschouwen… het duurt namelijk nog 25 jaar voordat deze maan in deze vorm weer komt… en dan is het nog spannend of het onbewolkt is natuurlijk 😉.

De superbloedwolfmaan van 21 januari 2019

Veel inspiratie plezier! Wil je geen inspiratiefoto missen? Meld je dan via www.mindfulfotografie.com of info@mindfulfotografie.com aan en ontvang elke maandag een inspiratie foto in je mailbox!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: