Inspiratie foto week 48

Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week. Ik ben gek op water. Mijn sterrenbeeld is Kreeft, misschien heeft dat ermee te maken. Achter mijn huis ligt een natuurgebied waar twee kleine plassen liggen. Ik word er erg rustig van om ernaar te kijken, genietend wat er allemaal gebeurd op het water, de vogels, de reflectie van wolken, zon en bomen… de geur van het water, de verkoelende wind die van het water afkomt. Heerlijk!

De symboliek van water is ook heel omvangrijk. Water staat voor alles wat stroomt, emoties, het onderbewustzijn, de bron van al het leven, oplossing, reflectie, brute kracht,  overweldigend, verdrinking etc. De wijze waarin het water zich manifesteert zegt ook veel. Is het een glad, rimpelloos oppervlak? Zitten er kleine golfjes (patronen) in? Spat het met grote kracht tegen de rotsen? Komt er een tsunami op je af?

In de taal komt het ook terug, er zijn meer dan 60 spreekwoorden en gezegd die met water te maken hebben.

  • Als een paal boven water staan
  • Een storm in een glas water
  • Het water staat aan de lippen
  • Geen water te diep zijn
  • Die zijn als water & vuur
  • Leven als een vis in het water
  • etc

Hoe is jouw relatie t.o.v. water? Wordt je er angstig van? Wordt je er rustig van? Zoek je het op? Ga je het uit de weg? Als je het opzoekt of uit te weg gaat… zie je dan een relatie hoe je met je emoties omgaat? Ik hoor het graag.

Veel inspiratie plezier!Wil je geen inspiratiefoto missen? Meld je dan via www.mozaiektuin.com/contact of mozaiektuin@ziggo.nl aan en ontvang elke maandag een inspiratie foto in je mailbox!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: