Inspiratie foto

Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

Ik ga een lange termijn commitment aan met mijzelf. Ik wil een time-lapse maken van de steiger in het natuurgebied achter ons huis. Dit is nogal een dingetje dat ik afspreek met mijzelf. Ik ben namelijk niet zo heel goed in lange termijn commitment. Niet omdat ik het niet wil, maar een van mijn kernkwaliteiten is flexibiliteit. Daar hoort voor mij als allergie bij -> vast afspraken op lange termijn op een vast punt. Voelt dus meteen als een keurslijf. Toch ga ik het doen, want ik wil graag de wisseling van de seizoenen vastleggen via mijn camera. En een time-lapse is een mooie tool om dat te laten zien.

Hoe kan ik het toch zo voor mijzelf afspreken dat ik een time-lapse maak, zonder dat het als een keurslijf aanvoelt. Ik heb er heel lang over nagedacht… zeker een aantal jaar. Ik heb het gekoppeld aan een moment van de dag dat de kans het grootste is dat ik er tijd voor heb. Namelijk direct nadat ik de kinderen naar school heb gebracht. Dan fiets ik toch langs het meer en de steiger. Als ik dan mijzelf aanwen dat ik mijn camera altijd meeneem (dus betekend op in de tas, batterij vol, incl reserve batterij, bij mijn jas op de kapstok), dan kost het mij maar enkele minuten om die foto te nemen.

Ook heb ik met mijzelf afgesproken dat ik gerust een keertje mag vergeten. Je ziet in een timelapse niet dat je geen 365 foto’s hebt, maar mss 340 foto’s. Het gaat om het grote plaatje, niet om de details. Druk weggehaald… check!

Zo kan het dus gebeuren dat ik over een jaar iets heb gecreëerd wat ik graag wil doen, maar niet echt een van mijn kern-kwaliteiten is. Ik heb andere kwaliteiten ingezet om toch mijn doel te behalen, namelijk creativiteit, overzicht en resultaatgerichtheid.

IMG_1947

Veel inspiratie plezier!Wil je geen inspiratiefoto missen? Meld je dan via www.mozaiektuin.com/contact of mozaiektuin@ziggo.nl aan en ontvang elke maandag een inspiratie foto in je mailbox!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: