Inspiratie foto

Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

Afgelopen vrijdagavond was de maansverduistering… waardoor de maan rood kleurde. Ook wel de bloedmaan genoemd. Dus ik op pad met de camera en statief… want een maanfoto vraagt om zoom, speciale instellingen en vooral lange sluitertijd.

Alles klaargezet, een mooi plekje uitgezocht en instellingen klaar (opgezocht op internet wat de ideale maaninstellingen ook al weer waren :)) Eerste foto… helemaal zwart! Daar ga je dan met je goede voorbereiding… tja… wat nu. Snel andere instellingen proberen en het loslaten wat ik net gelezen heb over maaninstellingen. Want een bloedmaan heeft een andere weerkaatsing natuurlijk dan het heldere witte licht wat een maan normaliter heeft. Gewoon maar op gevoel dus. Omdat het weer heiig was, kon ik de maan in eerste instantie niet goed zien, er was weinig contrast, dus het scherpstellen was een uitdaging. Ik mopperde erop los, mijn ogen waren niet goed, de lens was niet krachtig genoeg, er was te weinig contrast… kortom… ik kreeg niet op de foto wat ik had verwacht en ik had moeite om mijn verwachtingen bij te stellen.

Eenmaal thuis kon ik uit een hele serie, bijna wel driekwart weggooien omdat die niet scherp waren, maar een aantal was toch niet al te slecht. Later leerde ik ook dat het niet aan mijn ogen lag om de maan goed scherp te stellen, maar het was gewoon het weer dat meewerkte.

Leermomentje… ik ben toch iets minder flexibel dan ik aanvankelijk mijzelf toeschrijf. Wat voornamelijk een kwestie is van de verwachtingen en ervaringen die ik vooraf aan deze event heb gehad en zelf had gemaakt. En dan flexibel omgaan met de situatie die aangediend wordt en het plezier blijven houden… tja.. daar kan ik nog wel aan werken. Ik zie ook de verbinding met ander situaties in mijn leven. Leuk dat het via een kleine situatie mooi uitvergroot kan worden.

Waar liggen jouw leermomenten? Herken je dat je uit kleine situaties grote leermomenten kun halen? Waar liggen jouw leermomenten?  Hoe reflecteer je? Kun je het direct? Doe je het liefst na een aantal dagen? Heb je daar een sparringpartner voor nodig? Of reflecteer je het liefst alleen?

IMG_1254

Veel inspiratie plezier!Wil je geen inspiratiefoto missen? Meld je dan via www.mozaiektuin.com/contact of mozaiektuin@ziggo.nl aan en ontvang elke maandag een inspiratie foto in je mailbox!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: