Kijken doe je met je ogen. De interpretatie van wat je ziet, gebeurt in je brein.

Op 9 & 23 mei ga ik starten met Opleiding tot Visueel Screener en Trainer bij Marjolein Bruinenberg in Assen. Hiermee kan ik een nòg completer plaatjes schetsen bij kinderen, pubers en volwassen die vastlopen doordat ze denken in beelden. Vanaf maandag 28 mei kun je voor een oogmeting & eventueel oog trainingen terecht bij Coachpraktijk Mozaïektuin in Scharmer.

Kijken doe je met je ogen. De interpretatie van wat je ziet, gebeurt in je brein.

Als je problemen hebt met de samenwerking van je ogen, heeft dit gevolgen op het kijken en dus ook op de interpretatie, dus het zien. In Nederland worden we al jong geconfronteerd met lezen en letters kijken. Vaak op een te klein niveau, waardoor we een inspanning vragen van onze ogen. Dit kan oogstress of fixatie disparatie opleveren. Vaak controleren we onze ogen op de gezichtsscherpte. Dat blijkt niet altijd de oplossing te zijn voor klachten die we ervaren, zoals: 

– Moeite met lezen 

– Regelmatig hoofdpijn 

– Vermoeidheid (na school of werk) 

– Slordig handschrift 

– Concentratieproblemen 

– Onrust 

– Pijnlijke brandende ogen 

– Wazig (gaan) zien al of niet na inspanning 

Een aantal van de klachten vertoont gelijkenis met dyslexie of ADHD, maar de klachten kunnen dus het gevolg zijn van een oogprobleem. Het is belangrijk om dit aan de voorkant van een traject uit te kunnen sluiten. 

Door de opleiding tot visueel screener en trainer geeft kan ik jou handvatten geven om te kijken of een verwijzing naar een functioneel optometrist wenselijk is. En kun ook op aanwijzing van de functioneel optometrist het vervolgtraject van een visuele training uit gaan voeren bij mij in de praktijk. 

Na de  cursus ben ik een FON gecertificeerd visueel screener en trainer. 

Vanaf maandag 28 mei kun je voor een oogmeting & eventueel oog trainingen terecht bij Coachpraktijk Mozaïektuin in Scharmer. Mail of bel mij voor een afspraak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: