Wat zie jij?

Wat zie jij..?

IMG_0205.JPG

Lees hier verder wat dit plaatje verteld hoe je naar de wereld kijkt op dit moment

Wat zie je…?

Een zwarte punt…?

of…

Een zwarte punt op een groot wit vel?

Hoe je een probleem ziet of ervaart kan je vergelijken hoe je naar dit vel papier kijkt. Als de punt overheerst, is je focus op het probleem (lees punt). Dan overheerst het probleem op dit moment je gedachte, je ziet niet meer de mogelijkheden (lees witruimte van het vel) of kwaliteiten van jezelf of omgeving.

Zie je ook nog in eerste instantie het witruimte van het vel? Dan betekent het dat je waarschijnlijk of focus hebt op meer dan het probleem (lees punt) en dat je nog mogelijkheden, kansen en/of kwaliteiten van jezelf of je omgeving kunt ervaren.

Wat coaching doet, is je helpen om je focus van de punt (het probleem) in perspectief te plaatsten en te focussen op de witruimte (mogelijkheden, kwaliteiten en kansen). Vaak zit je vast in je eigen denkwijze en heb je een systeem ontwikkeld om te overleven. Wat functioneel is in het begin, bij het acute probleem. Maar vaker later in de tijd niet meer effectief werkt. Hierbij kan een coach je helpen.

Ben je er aan toe om naar de witruimte te kijken en wil je graag aan de slag. Bel of mail voor een vrijblijvend gesprek en dan kunnen we kijken of we dit pad samen kunnen ontdekken.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: