Meerwaarde van de workshop Beelddenken

Dinsdagavond 6 maart heeft de workshop Beelddenken, in samenwerking met 4Kids, plaatsgevonden.

IMG_0077Het was een fijne bijeenkomst met ouders, gastouders en professionals om te kijken wat het leven van een beelddenker inhoudt, waar ze tegenaan kunnen lopen in het dagelijks leven en op school. En dat dan ook meteen om te buigen om de kracht van het beelddenken te kunnen gebruiken om de stof eigen te maken. En daardoor mee te kunnen komen op school.

Het waardevolle van deze workshop is dat je een beeld krijgt  waar een beelddenker dagelijks mee van doen heeft. Inzicht krijgen wat de algemene kenmerken zijn van beelddenken. En vooral ligt de focus waar de kwaliteiten liggen van een beelddenker. Er was ruimte om eigen ervaringen te kunnen delen met de groep. De leermethode van Agnes Oosterveen, ik leer anders, werd besproken en toegepast in een korte introductie oefening, zodat de deelneemsters konden ervaren hoe de leermethode ik leer anders werkt.

IMG_0079Aan het einde van de workshop werden er concrete en praktische handvatten aangereikt. De handvatten geven een richtlijn waarmee je praktisch en snel mee aan de slag kan gaan. Hoe breder de kennis over beelddenken wordt verspreid, hoe meer kinderen de juiste tools en handvatten krijgen, hoe beter. Dit om ervoor te zorgen dat alle beelddenkenden kinderen ook hun potentieel volledig kunnen benutten. En  samen voor kunnen we er dan voor zorgen dat er minder faalangst heerst.

Kortom, een leerzame en gezellige avond bij Coachpraktijk Mozaïektuin.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: