Werken vanuit je kernkwaliteiten

Vandaag een mooi en bijzonder gesprek gehad. De coachee liep vast tijdens een confrontatie op de werkvloer, met zichzelf.  We hebben het Kernkwadranten spel van Daniel Ofman ingezet om te gaan focussen op de eigen kernkwaliteiten om te voorkomen dat je gaat blijven hangen in de zaken die continue verkeerd gaan. Bij dit spel zijn we uitgegaan van de valkuil. De valkuilen zijn gemakkelijk en herkenbaar voor de coachee. Na het spel kun je het samenspel mooi zien van de kernkwaliteiten die achter de valkuilen liggen en dat valkuilen en allergieën alleen maar triggers zijn of handvatten om te bemerken dat je niet in je kracht staat -> dat je niet je kern kwaliteit gebruikt. Daarmee haal je de angel uit de situatie en kun je gemakkelijker op een afstand kijken wat er nu precies gebeurd, zonder dat je wordt meegesleurd in de emotie.

Ik word altijd erg blij van als je het effect bemerkt in een gesprek. De lading wordt van valkuilen en allergieën eraf gehaald en omgezet in tools waarbij je zelf weer aan het roer staat.

fullsizeoutput_2925

Wil je ook ontdekken waar je kernkwaliteiten zitten? Of beter omgaan met je valkuilen en allergieën thuis of/en op je werk? Wil je hierbij gecoacht worden? Bel vrijblijvend voor meer informatie of neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: