Wandelcoaching

IMG_8585Hoe bijzonder werkt de natuur… tijdens wandelcoach sessies twijfel ik wel eens of ik een vraag wel of niet moet stellen… dat zijn vaak de spannende vragen, vragen die er toe doen… Op dat moment in de grootste twijfel komt er juist dan een vlinder voorbij fladderen die mij aangeeft dat ik de vraag mag stellen, mijn gevoel kan volgen. Als de vlinder voorbij is gekomen, ik de vraag heb gesteld, zijn dat juist die vragen die de transformatie hebben bewerkstelligd in het gesprek. De vraag was een sleutelvraag en de vlinder symboliseerde de transformatie in het gesprek. Dit zijn van die mooie cadeautjes van de natuur… als je ervoor opstaat om te zien én naar te handelen geeft het hele mooie resultaten!

Dit is maar één voorbeeld van de vele voorbeelden die de natuur kan geven tijdens een wandelcoach gesprek.  Natuur werkt ontspannend, geeft stressreductie en speelt gratis en voor niets allerlei symboliek toe. Een omgevallen boom kan symbool staan voor een obstakel, een kruising staat symbool voor keuzes maken en water staat symbool voor emoties. Wat raakt je tijdens een wandeling, wat valt je op, waar trekt je aandacht naartoe… alles is materiaal. En omdat je ook je lichaam beweegt, zorgt het ook ervoor dat je vaak net buiten de kaders kunt denken dan zittend op een stoel.

Daarom neem ik  je mee de naar de natuur. De natuur verbindt, ontspant en creëert.  De eerste sessie gaan we je coachvraag verkennen. Daarbij zetten we alle zintuigen aan het werk zetten. De tweede sessie gaan we je coachvraag verdiepen en kijken welke metaforen de natuur ons biedt. Bijvoorbeeld de manier hoe je jouw pad kiest in de natuur, heeft overeenkomsten hoe je de keuzes maakt in het dagelijks leven. Het laatste gesprek gaan we kijken hoe we het geleerde kunnen verankeren in de toekomst.

We doen deze zoektocht in 3 sessies van twee uur. Ben je enthousiast en wil je graag aan de slag! Schrijf je dan nu in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: