Ik leer anders@

Leerproblemen praktisch aanpakken met de training ‘Ik leer anders’.

Direct resultaat.

Na onderzoek blijkt dat leerlingen met een leerachterstand of dyslexie vaak in beelden denken, niet in woorden. Daardoor wordt de lesstof niet begrepen en onthouden. Het onderwijs sluit niet aan bij iedere denkwijze want de meeste mensen (±95%) leren via het gehoor. Slechts een kleine groep leert visueel. Bijles helpt onvoldoende omdat ze dan meer informatie op ‘foute’ wijze krijgen aangeboden. Door de informatie te vertalen naar beelden, kan deze groep zich de lesstof wel eigen maken. Tijdens een korte training leer je deze techniek zelf toepassen. Ideaal om vervolgens de lesstof in de klas goed te kunnen volgen.

Direct resultaat. De leerling kan tijdens de eerste sessie direct vertellen of deze leermethode voor hem of haar werkt. Blijf niet langer worstelen met schoolwerk. Deze leermethode is bewezen effectief. Op de site www.ikleeranders.nl staan ‘Verhalen uit de praktijk’ van ouders en leerlingen.

De training is voor leerlingen die problemen hebben met:

 1.  Taal: spellen, lezen
 2. Rekenen: tafels, plus en min sommen
 3. Onthouden van informatie
 4. Concentratie: snel afgeleid
 5. Organisatie en/of klokkijken

Schermafdruk 2017-07-18 15.01.29

Denk aan het woord STOEL. Wat zie je?

Zie je letters: S-T-O-E-L of een plaatje?

Zie je een plaatje, dan ben je waarschijnlijk een beelddenker!

Training basisschool ’Ik leer anders’ leert je om informatie te vertalen naar JOUW informatiesysteem: visueel. Dit kun je (in de toekomst) ook toepassen op vakken
als geschiedenis, aardrijkskunde, buitenlandse talen enz.

Inhoud training (± 4 tot 6 sessies):

 • Doelstellingen vooraf bespreken.
 • Informatiesysteem testen en leerstrategie bepalen.

Basisinformatie leren via beelddenken:

 • informatie op juiste wijze ordenen (beter onthouden)
 • alfabet en woorden (dictee)
 • cijferveld, tafels en automatiseren van sommen
 • klokkijken

Voor wie is deze leermethode geschikt? Kinderen vanaf groep 3 t/m 8 hebben er de meeste baat bij. Maar ook pubers die op de middelbare school stranden kunnen met enkele sessies snel begrip krijgen wat beelddenken inhoudt en daar snel een voordeel van ondervinden. Het is nooit te laat! Wil je met je kind aan de slag? We doen het samen, ouders, kind en trainer (ik) als een driehoek maken we het verschil. Klik HIER om meer informatie aan te vragen of om een afspraak te maken. Beelddenken is geen handicap namelijk; maar een kracht! Samen gaan we leren hoe je de kracht van beelddenken kan omdenken naar mogelijkheden.

Ook voor onderwijzers, teamleiders op basisscholen en middelbare scholen is deze training geschikt. Wil je in je team of op school een presentatie krijgen over de kracht van beelddenken? Heb je het gevoel dat je een aantal kinderen hebt in de klas die onderpresteren? En heb je de juiste “knopjes” nog niet kunnen vinden? Dan kan deze training het verschil uitmaken! Hoe automatiseert een beelddenker? Hoe moet je de stof aanbieden zodat beelddenkers op de juiste manier kunnen associëren? Hoe werkt het hoofd van een beelddenker? Klik HIER om meer informatie aan te vragen of om een afspraak te maken. Zodat alle leerlingen in je klas tot hun recht kunnen komen.

Dat wil toch iedereen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: